Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αριστερή Συσπείρωση - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!



Από  Αριστερή Συσπείρωση

Tην τελευταία διετία οι Φοιτητές του Δημοκρήτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης έχουν γίνει πολλές φορές αποδέκτες αυταρχικών και αυθαίρετων πρακτικών από πλευράς καθηγητικού σώματος οι οποίες συνοδεύονταν από φασιστική ρητορεία και ρατσιστικούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους φοιτητές.
Επικεφαλής αυτών των λογικών ο καθηγητής Παύλου, γνωστός για τις ναζιστικές πεποιθήσεις που δε διστάζει να αποτυπώσει ακόμα και σε δημόσια κείμενα. Απέναντι στα παραπάνω ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης με τις συλλογικές του αποφάσεις και με μια σειρά κινητοποιήσεων απομόνωσε και καταδίκασε στην πράξη αυτές τις πρακτικές. Στις κινητοποιήσεις αυτές ωστόσο ο καθηγητής Παύλου μαζί με άλλους ενδοσχολικούς ‘’συμμάχους’’ του ξεκίνησαν μια σειρά απειλών σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών και μετά τις 3 περσινές μηνύσεις προχώρησε φέτος ο ίδιος σε εκ νέου 9 καταγγελίες (εκ των οποίων και σφοι-μέλη του σχήματος ΕΑΑΚ), με αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες.

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στα λαϊκά στρώματα, για την Κυβέρνηση, το Κράτος και όλους τους μηχανισμούς του δεν έχουν θέση η συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς και στους εκάστοτε κοινωνικούς χώρους. Οι διώξεις των φοιτητών αποτελούν ‘’το κερασάκι στην τούρτα’’ και συνέχεια δεκάδων διώξεων εις βάρος αγωνιστών και συνδικαλιστών που επιλέγουν να διαχωρίζονται από τα στεναρά όρια του επίσημου συνδικαλισμού. Έχουν ως πραγματικό σκοπό τη στοχοποίηση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος και των συνδικαλιστικών του πρακτικών. Οι παραπάνω διώξεις των φοιτητών έρχονται να ποινικοποιήσουν τη δράση τους ενάντια στον αυταρχισμό και το φασισμό, αλλά και με όρους ‘’παραδειγματισμού’’ τους να τιμωρήσουν τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Φαίνεται στο σημερινό Πανεπιστήμιο έχουν θέση φασίστες καθηγητές σαν τον Παύλου και όχι οι συλλογικές διαδικασίες, ο συνδικαλισμός και οι διεργασίες του φοιτητικού κινήματος. Γιατί πάντα πρόβλημα για όσους πρεσβεύουν το αυταρχικό δόγμα «αποφασίζουμε και διατάζουμε» μέσα και έξω από τις σχολές αποτελούσαν οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.
Οι ιστορικές παρακαταθήκες του φοιτητικού κινήματος, οι αναφορές του στους αγώνες ενάντια στη χούντα, η συμβολή του στα μεγάλα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, ενοχλούν αυτούς που θέλουν τους φοιτητές τους να κάθονται «ήσυχοι στα θρανία τους». Για αυτό και επιστρατεύουν τις πιο σκληρές κατασταλτικές μεθόδους. Από το φοιτητικό κίνημα του ‘06-’07, την εποχή Φορτσάκη και τους θερμούς υποστηρικτές του στα ιδρύματα μέχρι και σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι δίνουν τις δίκες του απαντήσεις. Οι διωκόμενοι φοιτητές στην Ξάνθη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φοιτητικού κινήματος που αντιστέκεται και συγκρούεται για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα του. Είναι άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα φοιτητών που διώχθηκαν για την συνδικαλιστική και πολιτική τους πρακτική. Η προσπάθεια του κράτους να ποινικοποιήσει τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσει.
Ως Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλουμε την απροκάλυπτη δίωξη φοιτητών του Δημοκρήτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης από τον Παύλου και καταδικάζουμε κάθε φασιστική πρακτική μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο. Στεκόμαστε αλληλέγυοι στους διωκόμενους φοιτητές στην Ξάνθη και το δίκαιο αγώνα τους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αριστερή Συσπείρωση
9/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: