Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τετράδια Μαρξισμού: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος την Παρασκευή 03/06

tetradia marxismou


.και διώξεις από πάνω μου όλη τη σκουριά, και ξαναβάλεις τις ρόδες μου σε ράγες…

Διακύρηξη της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Τετράδια Μαρξισμού» εδώ

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ το πρώτο τεύχος του περιοδικού θεωρίας «Τετράδια Μαρξισμού. Θεωρία και πράξη για την κομμουνιστική απελευθέρωση», με ιδιαίτερο αφιέρωμα στην «επικαιρότητα του μαρξισμού και στην κομμουνιστική προοπτική στον 21ο αιώνα» και άρθρα για την καπιταλιστική κρίση, το εργατικό κίνημα, την εκπαίδευση, την τέχνη.

Σε μια περίοδο που η έννοιες του Μαρξισμού, του Κομμουνισμού και της Αριστεράς κακοποιούνται βάναυσα, τα Τετράδια επιχειρούν να αναδείξουν το αληθινά επαναστατικό τους νόημα και την άθικτη κοινωνική τους σημασία.

Γι αυτό και οι απαντήσεις που δίνονται πάνω σε επείγοντα ιδεολογικά και πολιτικά ερωτήματα, είναι διαμορφωμένες μέσα από την δημιουργική ανάπτυξη του επαναστατικού μαρξισμού, απαλλαγμένες από την «αρχαία σκουριά» κάθε λογής δογματισμών και «ορθοδοξιών».

Με σύγχρονο, ζωντανό και τολμηρό τρόπο τα Τετράδια καταθέτουν όψεις μιας σύγχρονης επαναστατικής πολιτικής, φιλοδοξώντας να αποτελέσουν βήμα συμβολής στο αναγκαίο σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα.

Τα κείμενα του 1ου Τεύχους γράφουν και επιμελούνται οι Σοφία Τσάδαρη, Γιώργος Ρούσης, Βασίλης Μηνακάκης, Δημήτρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Ταβουλάρης, Αλέξανδρος Χρύσης, Κώστας Γούσης, Κώστας Παλούκης, Γιώργος Οικονομάκης, Μάνια Μαρκάκη, Αλέκος Αναγνωστάκης, Γιώργος Γρόλλιος, Σπύρος Κοντομάρης, Κίμων Ρηγόπουλος, Αντώνης Κασίτας, Μπάμπης Συριόπουλος, Παναγιώτης Μαυροειδής, Διονύσης Τζαρέλλας, Γιάννης Ευσταθίου, Βασίλης Γάτσιος, Κική Μένου, Ολύβια Τζιουβάρα, Αλέξανδρος Μινωτάκης

Η παρουσίαση της έκδοσης του πρώτου τεύχους θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου στο «Polis art-café», Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: