Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κυκλοφόρησε η Αριστερή Ανατροπή τ.05 / Νοέμβρης '15

Print
anatropi 5 smallΜε τον πιο σκληρό τρόπο και με μεγάλα θύματα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, καταρρέει ολοκληρωτικά η εκτίμηση πως θα ήταν δυνατή σήμερα μια φιλολαϊκή διαχείριση των Μνημονίων και των πολιτικών της ΕΕ και του Κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα με το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο, η Κυβέρνηση επιλέγει να δολοφονεί χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, αρνούμενη πεισματικά να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της προς τους Ευρωπαίους Εταίρους, ανοίγοντας ασφαλές χερσαίο πέρασμα στον Έβρο.
Η ανάδειξη του νεοναζισμού ως τη μόνη αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, και η επικράτηση του κοινωνικού κανιβαλισμού, τσακίζονται μπροστά σε ένα τεράστιο κύμα ανθρωπιάς που απλώνεται σ' όλη την χώρα στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στον φασισμό της ΕΕ και τον κυνισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε πείσμα των καιρών η Κοινωνία συνεχίζει να αντιστέκεται με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.
42 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη, 42 χρόνια εργασιακής ειρήνης και εθνικής συνεννόησης, δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να εξαφανίσουν τη μνήμη και κυρίως την ελπίδα, ότι η Ιστορία δεν τέλειωσε, ότι ο Καπιταλισμός δεν αποτελεί τελευταίο σταθμό στην ιστορία των αγώνων του Λαού μας.
Οι σύγχρονοι αγώνες του Λαού μας, αν και παραμένουν πολιτικά ανολοκλήρωτοι, συνεχίζουν να κρατάνε τη φλόγα του Πολυτεχνείου ζωντανή, ιδίως δε όταν αναμετρούνται χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές με τον πυρήνα της κυριαρχίας του Συστήματος. Το συγκλονιστικό ΟΧΙ της 5ης Ιούλη αποτελεί μικρό μόνο δείγμα των δυνατοτήτων της λαϊκής χειραφέτησης και της δύναμης της λαϊκής οργής, μιας οργής που δεν θα ξεσπάσει ξανά χωρίς και τη δική μας προσπάθεια.
Κάθε χώρος εργασίας, κάθε γειτονιά, κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μπορεί και πρέπει να γίνει το έδαφος για να τσακίσουμε την Κυβέρνηση, την ΕΕ, τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

 διαβαστε εδω περισσοτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: