Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Αριστερή Συσπείρωση - 1η Μάη 2015: Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν έχει τελειώσει!

 
Από Αριστερή Συσπέιρωση

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
129 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο, 71 χρόνια από την εκτέλεση 200 Κομμουνιστών στην Καισαριανή.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν έχει τελειώσει. 
Αθήνα, Μουσείο 10.30 πμ 
η προκήρυξη σε μορφή .pdf εδώ







NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4320/2015, Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις.
ΑΡΘΡΟ 42
«...για κάθε ωφελούμενο που θα προσληφθεί από τον Επιβλέποντα Φορέα για την υλοποίηση της πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» το µισθολογικό κόστος αντιστοιχεί: α) σε 19,81 ευρώ ηµερησίως και όχι µεγαλύτερες από 495,25 ευρώ µηνιαίως για ωφελούµενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,27 ευρώ ηµερησίως και όχι µεγαλύτερες από 431,75 ευρώ µηνιαίως για ωφελούµενους ηλικίας κάτω των 25 ετών...
(επαναλαμβάνεται επ' ακριβώς η μνημονιακή διάταξη του ν. 4152/2013 αλλά προστίθεται και το εξής)
....κατά παρέκκλιση των νόµιµων αµοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συµβάσεις..».
Δεκαετίες απεργιών, διαδηλώσεων και νεκρών εργατών για τα δίκαια της εργατικής τάξης αναζητούν ακόμα την δικαίωση τους στο Σήμερα.
Η συνεχιζόμενη πάλη μας για τα εργασιακά δικαιώματα, το 8ωρο, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, για την χειραφέτηση και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας των εργατών, είναι η έμπρακτη συνέχεια των αγώνων που τιμούμε.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά φέρνει την Ελλάδα για μια ακόμη χρονιά στο παγκόσμιο επίκεντρο.
Παρά την κυβερνητική αλλαγή τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ούτε μισό άρθρο της μνημονιακής νομοθεσίας δεν έχει καταργηθεί. Εκατομμύρια παραμένουν αποκλεισμένοι από την πρόσβαση σε σίτιση, περίθαλψη, ασφάλιση, εκπαίδευση και κοινωνικά αγαθά. Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας παραμένει μπροστά στο φάσμα ολοκληρωτικής εκχώρησης. Νέα μέτρα και φόροι επικρέμονται πάνω από το κεφάλι της Κοινωνίας. Για να μην δυσαρεστηθούν οι Βρυξέλες, η Φρανκφούρτη και η Ουάσινγκτον. Για να μην δυσαρεστηθούν οι ντόπιοι συνεργάτες τους, η «αριστερή» Τράπεζα Πειραιώς, το «αναπτυξιακό» Βιομηχανικό Κεφάλαιο, οι «καινοτόμες» ελληνικές επιχειρήσεις.
Η ευλαβική εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους μέσω της δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων των δημοσίων φορέων, η πάση θυσία παραμονή στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και η επαίσχυντη συμφωνία του Eurogroup της 20/2/2015, αποτελούν το πραγματικό δείγμα κυβερνητικής γραφής.
Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον λεηλατημένο λαό, δεν μπορούν να κρύψουν την κυβερνητική μεθόδευση για υπογραφή νέου «πιο γλυκού» Μνημονίου μέσα στο καλοκαίρι. Εξέλιξη με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για το λαό, εξέλιξη που πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί, με την ενεργή, δυναμική και ανυποχώρητη πάλη του εργατικού κινήματος.
Γι' αυτό είναι Σήμερα ζητούμενη και πιο αναγκαία από ποτέ, η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στους ταξικούς τους αντιπάλους, σε αυτούς που τη διαιρούν, απέναντι στο Κεφάλαιο και σε όσους λειτουργούν ως Κεφάλαιο, απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, το μιντιακό κατεστημένο, τις φωνές για εθνική ομοψυχία και εθνική ανάπτυξη.
Η αγωνιστική συστράτευση της εργατικής τάξης απέναντι στο νέο Μνημόνιο, αποτελεί βήμα για την χειραφέτηση της, για την οικοδόμηση του Κόμματος της. Ήρθε η ώρα παλέψουμε με μεγαλύτερο θάρρος και πίστη για τη μόνη εφικτή διέξοδο από την Κρίση. Την έξοδο από €, ΕΕ, τον εργατικό έλεγχο στην Παραγωγή και την Κοινωνία. Σ' αυτή την υπόθεση αξίζει να δώσουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Εμπρός Λαέ έξω απ' την ΕΕ.
Αριστερή Συσπείρωση
1η Μάη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: