Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Άμεση ανάκληση των απολύσεων στην QCS - IKE!

 

ΑΠΟ :  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Νέα κινητοποίηση στα γραφεία της QCS - IKE (Πατησίων 48, Αθήνα) την Τετάρτη 4/3 στις 5.00 μμ για την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζόμενων.

Η αυθαιρεσία και η αδιαλλαξία της εργοδοσίας στο call center - κάτεργο της QCS - IKE συνεχίζεται. Ύστερα από τις πρόσφατες άδικες απολύσεις δύο εργαζόμενων, μεταξύ των οποίων και του συντρόφου Κ.Φ., με το αιτιολογικό της μειωμένης παραγωγικότητας, ο εργοδότης δηλώνει ότι "προτιμά να κλείσει η εταιρία παρά να επαναπροσλάβει τους "αντιπαραγωγικούς" εργαζόμενους". Φαίνεται πως οι μισθοί πείνας των 250 ευρώ κάθε μήνα, οι 400 κλήσεις κάθε μέρα, τα 4ωρα εργασίας, οι κάμερες και οι διαρκείς απειλές πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων για την εντατικοποίηση της εργασίας τους, δεν είναι αρκετά για να διασφαλίσουν τα επιθυμητά κέρδη για την εργοδοσία, η οποία επιχειρεί να τσακίσει περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζόμενων, να τους "ξεζουμίσει", προκειμένου "να πάει καλά το μαγαζί".

Μόνο που τα κέρδη του "μαγαζιού" δεν τα μοιράζονται όλοι. Για τους εργαζόμενους η εταιρία, εκτός από τις εργασιακές συνθήκες σύγχρονης γαλέρας, επιφυλάσσει μέχρι κι εκδικητικές απολύσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του συντρόφου Κ.Φ. που στην προηγούμενη προσπάθεια απόλυσής του, πριν από ένα μήνα, με κινητοποίηση κερδήθηκε η επαναπρόσληψή του.

Η αυθαιρεσία και η αδιαλλαξία της εργοδοσίας να σταματήσει τώρα!

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: