Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αριστερή Συσπείρωση - Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας




Οι εργαζόμενο στα ναυπηγεία Ελευσίνας Πραγματοποιούν δυναμική κινητοποίηση από την Δευτέρα το Πρωί έχοντας καταλάβει το χώρο των Ναυπηγείων και έχοντας μπλοκάρει τις πύλες εισόδου -εξόδου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας να εγκαταλείψουν το χώρο των ναυπηγείων.

Οι Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. Την Ίδια στιγμή η Διοίκηση Ταβουλάρη , η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμπαίζουν τους εργαζόμενους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο κάνοντας Μπαλάκι τους εργαζόμενους. Από τον Αύγουστο τους έχουν καταβληθέν μόλις 500 ευρώ όταν οι συνολικές οφειλές είναι από 5.000 έως 35.000 ευρώ κατάσταση η οποία είναι σε συνέχεια από τα προηγούμενα χρόνια που εργάζονταν με προκαταβολές και πληρωμές έναντι.

Μόνος τους στόχος είναι το κέρδος των εφοπλιστών.

Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους, εξυπηρετώντας το Κεφαλαίο και τις πολιτικές της ΕΕ που διασφαλίζουν τα κέρδη των τοκογλύφων τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων, κάνει τα στραβά μάτια σε όσους αφήνουν απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Για αυτούς είναι φυσιολογικό να πληρώνονται οι τόκοι των τραπεζών για το χρέος που δε μας ανήκει, να κουρεύονται τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών και να εξυπηρετούνται με ευνοικούς όρους, όπως είναι αφύσικο να πληρώνονται οι εργαζόμενοι για τη δουλειά τους.

Το πρόβλημα στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας δεν είναι ένα σημερινό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών συρρίκνωσης της βιομηχανίας της περιφέρειας της ΕΕ και του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Των τερατώδων εξοπλιστικών προγραμμάτων και των κρατικών προμηθειών, δώρων στο βιομηχανικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο. Σήμερα είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία. Απαιτείται οι εργαζόμενοι να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους. Με εθνικοποίηση των ναυπηγείων και όλων των μεγάλων κομβικών επιχειρήσεων και κοινωνικό εργατικό έλεγχο. Τη χρήση των υποδομών των ναυπηγείων για τη διασφάλιση της σύνδεσης των νησιών με μείωση του κόστους και το σπάσιμο της απομόνωσης εκτός τουριστικών περιόδων, τη μεταφορά προϊόντων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την βελτίωση των υποδομών στις μεταφορές.

Να μπει ένα τέλος στην εποχή της ανεργίας και στον εκβιασμό των εργαζομένων ! Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα. Να ανατρέψουμε την πολιτική του μαύρου μετώπου Κεφαλαίου - ΕΕ - Κυβέρνσης με μαζικούς, ανατρεπτικούς αγώνες.
  • να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας
  • να διαγραφούν τα χρέη των εργαζομένων των ναυπηγείων στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της ασυδοσίας του κεφαλαίου. 

Τα συνδικάτα, το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία να δώσουμε τη δική μας απάντηση, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία , τις χιλιάδες απολύσεις.
Αριστερή Συσπείρωση
22/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: