Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αριστερή Συσπείρωση - Μάχη ενάντια στους φασίστες. Αγώνας για την Ανατροπή του συστήματος που τους στηρίζει.




Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πολιτική δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το θρασύδειλο μακρύ χέρι του κράτους και του άθλιου αστικού πολιτικού συστήματος, τη ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή. Το ξέσπασμα λαϊκής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία, έκρυψε προσωρινά τους φασίστες και τη συμμορία τους από τις γειτονιές, ανάγκασε τη συγκυβέρνηση σε αναδίπλωση - έστω και πρόσκαιρα - το κράτος σε μια απρόθυμη αποκάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής και τη συμπίεση της τελευταίας από το κεντρικό κράτος που σήμερα προσπαθεί να ανατάξει.

Δεν περιμέναμε όμως τους υπουργούς και τα κρατικά φερέφωνα της αστικής πολιτικής να μάθουμε για τα φασιστικά φαινόμενα. Γνωρίζουμε καλά ότι η ταξική επιθεση και πάλη, ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι σκληρή! Γνωρίζουμε καλά ότι ο φασισμός δεν είναι μια τρομοκρατική απειλή γενικά και αόριστα αλλά αποτέλεσμα ενός καλού και οργανωμένου σχεδίου επιβολής της πολιτικής του κεφαλαίου σε καιρούς κρίσης που προετοιμάζεται χρόνια. Η είσοδος της ΧΑ στην «επίσημη» πολιτική μόνο τυχαία δεν είναι, αφού οργανώθηκε και ενισχύθηκε από κέντρα εντός του κρατικού μηχανισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται από πλήθος γεγονότων, όπως η συνεργασία Χρυσαυγιτών και ΜΑΤ σε μια σειρά διαδηλώσεων, η εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας από στελέχη του

ελληνικού στρατού, η είσοδός και ανάπτυξη τους στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, η σύνδεσή τους με κυκλώματα μαφιόζικου χαρακτήρα, η χρηματοδότηση τους από γνωστούς Κεφαλαιοκράτες - γκάνγκστερ, η πολύχρονη σχέση του αρχηγού τους Μιχαλολιάκου με την Ε.Υ.Π., η συνεργασία τους με το γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκο, η αναδείξη μελών τους στο στρατό και τους απόστρατους, ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις, τη Σχολή Ευελπίδων και σε συγκεκριμένες οργανώσεις αποστράτων, η υποστήριξη της από θύλακές της στο δικαστικό σύστημα και στην Εκκλησία.

Τα παραπάνω γίνονται ακόμη πιο έκδηλα σήμερα, όπου αφού τους μάντρωσαν, άρχισαν πάλι να τους χαϊδεύουν. Με τον δήθεν «αντιρατσιστικό» νόμο τους, έβαλαν τις νομικές προϋποθέσεις για να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες. Για αυτό πρέπει να διατρανωθεί η απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, άμεσων και ηθικών αυτουργών για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για όλες τις δολοφονικές και εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Όποτε το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του συναντούσαν μπροστά τους το εμπόδιο του μαζικού λαϊκού κινήματοςδε δίσταζαν να αξιοποιήσουν τους φασίστες για τη τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και την ήττα του, από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας μέχρι την Ελλάδα. Η δολοφονία Φύσσα ήταν ο κρίκος στην αλυσίδα αυτής της πρακτικής που άναψε τη δίκαιη οργή του λαού. Όλη η μετεμφυλιακή ιστορία του ελληνικού αστικού κράτους είναι πλούσια από τέτοιες επιθέσεις από στελέχη «πρώτης γραμμής» του χώρου του φασισμού (Λαμπράκης, Τεμπονέρας κ.ά.). Οι συμμορίτικες τύπου επιθέσεις σε μεμονωμένους αγωνιστές ή σε συνδικαλιστικούς φορείς (Π.Α.ΜΕ.) και σε πλήθος πρωτοπόρων αγωνιστών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και όχι μόνο είναι μια κοινή πρακτική που συνεχίζεται και σήμερα.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι φασίστες και οι οργανωτές τους είναι ότι το μαζικό λαικό εργατικό κίνημα δε τρομοκρατείται. Όσο λυσσαλέα και να είναι η επίθεση τους μας γεμίζουν μόνο αποφασιστικότητα και τόλμη ώστε να πετύχουμε την οριστική συντριβή τους.

Άμεσος στόχος για το λαϊκό κίνημα είναι το ξερίζωμα του φασισμού από τις γειτονιές τα σχολεία τους χώρους εργασίας αλλά και η συντριβή της κρατικής καταστολής και βίας και εκδίωξη των ναζιστικών στοιχείων από τους κόλπους των μηχανισμών καταστολής. Παλεύουμε:

• για την καταδίκη των δολοφώνων της Χρυσής Αυγής και των πηγών χρηματοδότησης και ενίσχυσής της. Για να τσακιστεί η οικονομική και ποικολότροπη ενίσχυση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής από το κράτος, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μιντιάρχες και να αποκαλυφθούν οι ειδικές διασυνδέσεις της με τα κόμματα του παραδοσιακού δικομματισμού.

• για τη διάλυση των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που αποτελούν άντρα φασιστικής δράσης και αντίληψης.

• για να συντριβούν ακροδεξιοί κρυπτοφασίστες στυλοβάτες της τρόικας και της εξαθλίωσης, που ενδημούν σε ομίλους και εφημερίδες που καλούσαν το «δημοκρατικό τόξο» σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

• για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία.

Ο Π. Φύσσας θα δικαιωθεί πλήρως όταν τσακιστούν τα δολοφονικά δίκτυα των νεοναζί και των υποστηρικτών τους.

Ωστόσο, για να ξεριζωθούν οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τον κρατικό μηχανισμό, την αγροτιά, όπως έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός στο παρελθόν, δεν αρκούν οι «αριστερές» κυβερνήσεις και η «δημοκρατική επαγρύπνηση». Η αποφασιστική νίκη απέναντι στο φασισμό απαιτεί διαρκή πάλη εργαζομένων και νεολαίας και κυρίως ένα καλά οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η στράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων της Αριστεράς, στη συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικού μαχητικού μετώπου απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο και ειδικά για την ανατροπή της πολιτικής που το τροφοδοτεί και το αναπαράγει. Σε ένα μέτωπο για την κατάργηση των μνημονίων, της απόκρουσης της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία και την αντεπίθεση για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχιας του λαού, την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και κάθε κυβέρνησης της ανεργίας της φτώχιας και του κεφαλαίου, την ήττα της τρόικας Κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ.

Καλούμε εργαζόμενους άνεργους και νεολαία στο συλλαλητήριο στις 18/9 στο Κερατσίνι και στο Σύνταγμα στις 19/9. Όλοι στον αγώνα να προετοιμάσουμε τους όρους της πραγματικής τους συντριβής!
Αριστερή Συσπείρωση

Αθήνα, 16/09/14

Δεν υπάρχουν σχόλια: