Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Να πολεμήσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό της ακροδεξιάς κυβέρνησης και των Χρυσαυγιτών

ΚΣΠ


Η διακυβέρνηση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησε ρατσιστικές και φασιστικές οργανώσεις να βρούν χώρο και να δράσουν. Το κεφάλαιο και η ελληνική κυβέρνηση δημιουργούν σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ, τροφοδοτούν κι ενισχύουν φαινόμενα ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας, με στόχο να κατακερματίσουν και διαλύσουν την εργατική τάξη. Ενισχύουν τον αυταρχισμό του κράτους για να ελέγξουν και καθυποτάξουν τους εργαζομένους. 

Ο κυρίαρχος εκφραστής του φασισμού στην Ελλάδα βέβαια είναι η Χρυσή Αυγή. Είναι όμως αυθεντικό παιδί του αυταρχισμού της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και γενικότερα παιδί της μνημονιακής πολιτικής της βαρβαρότητας, της κουλτούρα του υπόκοσμου, της διαπλοκής, της βίας, του μίσους σε βάρος του διαφορετικού και του αδύναμου. Οι χρυσαυγίτες αποδείχτηκαν δολοφόνοι μεταναστών, αλλά και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Μπορεί ο Σαμαράς να «έβαλε» στη φυλακή κάποιους από αυτούς, όχι όμως γιατί είναι αντιφασίστας αλλά γιατί η Χρυσή Αυγή ξέφυγε από τα χέρια του κράτους. Οι φασίστες ανα το παρελθόν αλλά και σήμερα στηρίζονται από εφοπλιστές και από το κεφάλαιο και δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί. Αντίθετα, όπως έδειξε η υπόθεση Μπαλτάκου, οι Χρυσαυγίτες επικοινωνούσαν απευθείας με το γραφείο του πρωθυπουργού Σαμαρά.
Ενώ μια νέα περίοδος “αγιοποίησης” του φασισμού μέσω των ΜΜΕ λαμβάνει χώρα, η κυβέρνηση φέρνει ένα "νέο αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Στην πράξη ωστόσο αυτό δεν προσφέρει τίποτε. Συγκαλύπτει ρατσιστικές επιθέσεις και οπλίζει νόμιμα το χέρι των κρατικών – αλλά και παρακρατικών - εργοδοτικών - κατασταλτικών μηχανισμών, προβλέποντας από απλές επιπλήξεις έως και πολύ μικρές ποινές φυλάκισης ενώ απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τους δημόσιους λειτουργούς όπως είναι οι αστυνομικοί, οι πολιτικοί, οι δικαστές και οι ιερείς. Παράλληλα, δεν μεριμνεί για τα θύματα καθώς το μόνο που τους εξασφαλίζει είναι η απαλλαγή τους από το παράβολο σε μια ενδεχόμενη δίκη! Την ίδια στιγμή μεταθέτει τη συζήτηση σε άλλα ζητήματα, όπως οι γενοκτονίες των Ποντίων κ.α., ποινικοποιώντας ουσιαστικά τον δημοκρατικό, επιστημονικό και ιστοριογραφικό διάλογο πάνω σε ανοιχτά ακόμα στην ιστορία θέματα. Ακόμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει φέρει στην επιφάνεια όλον αυτόν τον εσμό της αντίδρασης εντός και εκτός κυβέρνησης δίνοντας ρόλο και λόγο σε εκκλησιαστικούς παράγοντες, αλλά και αποκαλύπτοντας τις πραγματικές απόψεις των κυβερνητικών παραγόντων, όπως π.χ. του Νικολόπουλου.
Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας των τελευταίων ετών εντείνονται τον τελευταίο καιρό. Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων από ακροδεξιούς στο Παγκράτι, από αστυνομικούς στην Αθήνα απλά προστίθενται στην συνεχή φασιστική βία που αναπτύσσεται σε όλη την χώρα. Οι δολοφονικές επιθέσεις στους εργάτες της Μανωλάδας και η αθώωση των μπράβων του φρουτοέμπορα Βαγγελάτου, η δολοφονία οικονομικών προσφύγων και παιδιών στο Φαρμακονήσι, η μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών, οι επιχειρήσεις σκούπα και οι άγριοι ξυλοδαρμοί μεταναστών στην Ομόνοια, το Μεταξουργείο και αλλού, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, η στοχοποίηση, οι δολοφονίες και οι επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και συλλογικότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, τα κηρύγματα μίσους στα σχολεία, τα συσσίτια της ντροπής που καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο πρακτικών του κεφαλαίου και της κυβέρνησης με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο φασισμός έρχεται για να τρομοκρατήσει, έρχεται για να εξαθλιώσει, έρχεται για να σκοτώσει.... Εμείς αυτό που λέμε είναι πως στις γειτονιές μας δεν χωράει ο σκοταδισμός και η σαπίλα του υπόκοσμου. Στου Ζωγράφου, τα Ιλίσσια ,το Γουδί δεν χωράνε μπράβοι και τραμπούκοι και πως μόνο αν κατανοήσουμε όλοι ποιοί είναι θα τους αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο αποτελεσματικά. Σε κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό δηλητήριο, δε αφήσουμε κανέναν φασίστα δημοτικό σύμβουλο να κηρύσσει το φασιστικό μίσος.
Καλούμε όλες τους πολίτες, όλες τις αριστερές δυνάμεις δυνάμεων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ που προάγουν και στηρίζουν το φασισμό και το βαθύ κράτος .

Παλεύουμε για:
• Πλήρη ένταξη και νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
• Χορήγηση άσυλου σε πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αυταρχικών καθεστώτων με γρήγορες διαδικασίες
• Ίδια εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα για την εργατική τάξη χωρίς διαιρέσεις
• Άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών
• Ανάδειξη του ρατσιστικού και εκτελεστικού ρόλου που υπηρετεί το ελληνικό κράτος σε πλήρη ταύτιση με τη Χ.Α., στα πλαίσια του ΦΡΟΝΤΕΞ και της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ II και ΣΕΝΓΚΕΝ
• Ανθρώπινη και ισότιμη μεταχείριση όσων από αυτούς διαμένουν στη χώρα μας
• Κατάργηση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ II και ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών εντός της Ε.Ε.
• Απόδοση ευθυνών και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για φαινόμενα ρατσιστικής βίας και δολοφονικών επιθέσεων

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Καμία ανοχή στην κρατική καταστολή! Έξω τώρα από την Ε.Ε. που εξυπηρετεί τα οφέλη του κεφαλαίου εις βάρος όλων των κοινωνικά αδύναμων.

ΚΙΝΗΜΑ στην ΠΟΛΗ
Αριστερή ενωτική δημοτική κίνηση στις γειτονιές του Ζωγράφου
http://kinimastinpoli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: