Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αριστερή Συσπείρωση - Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό

palestine flag face


Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εικόνες από το αιματοκύλισμα στην περιοχή της λωρίδας της Γάζας συγκλονίζουν. Το κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια ανελέητη στρατιωτική δύναμη, η οποία σαν γνήσια απόγονος των τεράτων της ιστορίας και όντας ολοκληρωμένη και τελειοποιημένη τεχνολογικά με πιο αποτελεσματικά και θανατηφόρα όπλα κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται. Δηλαδή σκορπά τον τρόμο στις ζωές εκατομμύριων αμάχων Παλαιστινίων. Στην στυγερή αυτή ανθρωποσφαγή εκτός του κράτους του Ισραήλ συνένοχοι είναι οι ΗΠΑ και η δήθεν «ουδέτερη» ΕΕ, που συναινούν σε αυτό το άγριο έγκλημα για τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Το αμερικάνικο κεφάλαιο επιζητά την ισχυροποίηση του Ισραήλ αφού εξαρχής ο λόγος που οι ΗΠΑ συνέβαλλαν στη δημιουργία του αυθαίρετου ισραηλίτικου κράτους ήταν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό προπύργιο ώστε να μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο και εποπτεία των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίων της ευρύτερης περιοχής, τα οποία είναι άφθονα. Για το κέρδος δεν διστάζουν σε τίποτα…

Από την άλλη, η όλο και πιο φασιστική Ε.Ε. αποδεικνύει για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά και τα γεγονότα της Ουκρανίας ότι ο παράγοντας ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει στο σκεπτικό με το οποίο λειτουργεί. Η διπλωματία της ασκείται μόνο όταν χρειαστεί να επιβληθούν επιπρόσθετα μέτρα στα κράτη μέλη εις βάρος των κοινωνικά χαμηλότερων και πουθενά αλλού. Τηρεί σιγήν ιχθύος σε ένα όλο και πιο φρικαλέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας…

Στο επίκεντρο αυτών των πραγματικά αδίστακτων σχεδίων και της μοχθηρής προσπάθειας για καλύτερους όρους κερδοφορίας στο παιχνίδι του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων βρίσκεται ο Παλαιστινιακός Λαός! Για τα σχέδια των αστών, οικογένειες οφείλουν να ξεκληριστούν και παιδιά, νέοι και γέροντες οφείλουν να δολοφονηθούν εν ψυχρώ ή στην καλύτερη -να κατακρεουργηθούν μετά από κάθε τρισάθλια επιδρομή του ισραηλινού στρατού. Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να πληρώνουν έναν αέναο φόρο αίματος, εξαιτίας ενός σχεδίου που σκοπεύει να τους εξαφανίσει στην κυριολεξία από εδάφη που ιστορικά χρόνια πριν τεχνητώς θεσπιστεί το κράτος του Ισραήλ κατοικούνταν από αυτούς.

Eκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό! Καταγγέλλουμε το έγκλημα γενοκτονίας που όχι μόνο τώρα αλλά δεκαετίες συντελείται εις βάρος των Παλαιστινίων από το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ και τους συμμάχους τους.

Υπεύθυνοι για τη τυφλή, ρατσιστική επίθεση εναντίων αμάχων και παιδιών, υπάρχουν και είναι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Συνένοχη είναι η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση που στηρίζουν προκλητικά τη βαρβαρότητα, λειτουργώντας ως μεσάζοντες των συμφερόντων της άρχουσας τάξης με τις αντίστοιχες του Ισραήλ των ΗΠΑ και της ΕΕ για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Υπογράφουν εμπορικές σχέσεις, μοιράζουν τις ζώνες εκμετάλλευσης, ξεπουλάνε τον ορυκτό και φυσικό πλούτο με το ίδιο χέρι που δολοφονούν λαούς ως εισπράκτορες χαρατζίδες των πετρελαϊκών κολοσών και εμπόρων όπλων, των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, τα εργατικά κόμματα, οι λοιπές οργανώσεις και συλλογικότητες, τα μέτωπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αγκαλιάσουν το Παλαιστινιακό ζήτημα και να αναλάβουν δράση για το σταμάτημα της επίθεσης. Από τη Γιουγκοσλαβία και την Ουκρανία, τη λατινική Αμερική, την Παλαιστίνη, τη Συρία και το Ιράκ, οι ιμπεριαλιστές αιμοτοκυλούν τους λαούς, δολοφονούν παιδιά και αμάχους, εγκαθιστούν τρομοκρατικές φασιστικές συμμορίες για κυβερνήσεις.

Μας γεμίζουν θυμό, οργή αλλά και πείσμα ώστε με οργανωμένο τρόπο να τους ανατρέψουμε τα σχέδια!

Στηρίζουμε τον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα για ζωή, ελευθερία, ανεξαρτησία.

Παλεύουμε για:

• Την ακύρωση όλων των οικονομικών και πολιτικών συμφωνιών με το Ισραήλ από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Να σταματήσει τώρα η αγοραπωλησία όπλων με το Ισραήλ.

• Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του Παλαιστινιακού Λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

• Το σταμάτημα του εποικισμού και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής του Ισραήλ.

• Το σταμάτημα κάθε είδους στρατιωτικής ενέργειας. Απαιτούμε ειρήνη και όχι άλλες στυγερές δολοφονίες.

• Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου, κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

• Το γκρέμισμα του τείχους που αυθαίρετα έχτισαν για να δυσχεράνουν τις επικοινωνίες και να διαιρέσουν ακόμα περισσότερο τον Παλαιστινιακό Λαό.

• Την προάσπιση του δικαίωματος στη ζωή που είναι αναφαίρετο για όλους τους λαούς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλες τις δυνάμεις της να συνδράμει στην παροχή βοήθειας προς την Παλαιστίνη.

Ολοι στο συλλαλητήριο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του Ισραήλ την Πέμπτη 17 Ιουλίου 6:30μμ, έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία.

Αριστερή Συσπείρωση
16/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: