Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σε θέση μάχης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Από : ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Σε θέση μάχης βρίσκεται έναν μήνα πριν από τις τριπλές εκλογές του Μάη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν περιορίζεται, μόνο, στη συγκρότηση ψηφοδελτίων ανατροπής στις Ευρωεκλογές και την Περιφέρεια. Προχωρά και στη συγκρότηση της δημοτικής Κίνησης “Ανταρσία στη Ζάκυνθο” με στόχο να διεκδικήσει το δήμο του νησιού μας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη. Κάλεσαν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις τρεις κάλπες στέλνοντας ένα μήνυμα ρήξης και ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής.

“Είμαστε διακριτός πολιτικός πόλος”
Να ενισχύσουν αποφασιστικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις τρεις κάλπες για ένα δρόμο αντικαπιταλιστικής ανατροπής και σύγκρουσης με το κεφάλαιο, κάλεσε τους ψηφοφόρους, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου σε Αθήνα και Λονδίνο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κώστας Σκορδούλης. “Είναι σημαντική και απαραίτητη η παρουσία μας σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό δίνουμε με συνέπεια τον αγώνα μας καθημερινά στο δρόμο. Είμαστε διακριτός πολιτικός πόλος και δεν διαπραγματευόμαστε. Με βάση αυτό το πλαίσιο παρεμβαίνουμε στις εκλογές και στη Ζάκυνθο”, επεσήμανε.
Αναλύοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η κοινωνία, τόνισε πως “ζούμε στο μέσο και όχι στο τέλος της κρίσης που έχει οικονομικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Στο πρώτο σκέλος μένουμε στο χρέος, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το δεύτερο, όμως, είναι το πιο βασικό σκέλος όταν μιλάμε για λιποθυμίες μαθητών, αδυναμία να ζήσει κάποιος την οικογένειά του, και απώλεια επιχειρήσεων και σπιτιών”.

Στα σκαριά δημοτική Κίνηση
“Ανταρσία στη Ζάκυνθο” είναι το όνομα της δημοτικής Κίνησης που αποφάσισαν τα μέλη της τοπικής επιτροπής να συστήσουν με σκοπό να διεκδικήσουν το δήμο του νησιού. Επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Πομόνης, ο οποίος αναφερόμενος στους λόγους που οδηγήθηκαν σε μια τέτοια απόφαση τόνισε πως “η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται από τα μνημόνια και κάνει δυσκολότερη τη ζωή των πολιτών. Για αυτό έχει ανάγκη από αντικαπιταλιστικούς αγώνες. Η πολιτική μας είναι απαραίτητη και για τους δήμους. Σήμερα που η Τρόικα και η κεντρική πολιτική εξουσία μας έχουν επιβάλει τον Καλλικράτη και μεγάλη δημοσιονομική στενότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσει και να διοικηθεί κανένας δήμος χωρίς τη ρήξη απέναντι τους”.

Το ψηφοδέλτιο
Τέλος, έγινε η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου το οποίο αποτελείται από τους 
Διονυσία Αμπελά – καθηγήτρια Αγγλικών, 
Διονυσία Κούτση – Ψυχολόγο, 
Δημήτρη Κρασάκη – Φοιτητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 
Αναστασία Λιβέρη – καθηγήτρια Αγγλικών, 
Γιώργο Σταυρόπουλο – Αγρότη,
Μαρία Τσούπρου – Ειδικευόμενη Ιατρό Γ.Ν.Ζ., 
Παναγιώτης Χαϊκάλης – Συνταξιούχος ΟΤΕ.

Παρουσιάζοντάς το ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Κλάδης δήλωσε πως είναι “ένα ψηφοδέλτιο που καταρτίζεται από ανθρώπους που αναγνωρίζονται από τους κοινωνικούς αγώνες στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας και στους φοιτητικούς αγώνες. Δεν αποτελείται από “επαγγελματίες” της πολιτικής και δεν γίνεται απλά και μόνο για να πάρουμε μια καρέκλα σε κάποιο θεσμικό όργανο γιατί όταν πήγαμε να πλησιάσουμε τα θεσμικά όργανα σαν συνομιλητή βρίσκουμε πάντα τα ΜΑΤ και την Αστυνομική βία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: