Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία,

Εγκρίθηκε η διακήρυξη της Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία. Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Θαν. Αγαπητός

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μετά από μια πλούσια συζήτηση εγκρίθηκε με ψηφοφορία η Διακήρυξη.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επιλέχτηκε μετά από σχετική ψηφοφορία ο συνδικαλιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με ψηφοφορία αναδείχτηκε ο μηχανολόγος Δημήτρης Σταμάκος, μέλος του συντονιστικού αγώνα ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας.  Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του συνδυασμού  θα είναι ο Φραγκίσκος Ρηγόπουλος, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μεταλλειολόγων.
Σε αντίστοιχες διαδικασίες αναδείχτηκαν υποψήφιοι περιφερειάρχες για την Ημαθία ο δημοσιογράφος Χάρης Μόχλας και για το Κιλκίς η εκπαιδευτικός Βάσω Μαλγαρινού. 

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις αντιπεριφερειάρχη στην υπόλοιπη Κ. Μακεδονία και οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ανακοινωθούν άμεσα σε συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστεί και η διακήρυξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία.Βασικοί πολιτικοί στόχοι είναι η αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, και του Καλλικράτη και όσων τους στηρίζουν , η αποφασιστική καταδίκη της ΕΕ και η ανάδειξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, μιας δύναμης που ενισχύει την ανάπτυξη μαχητικών αγώνων με πρόγραμμα την εργατική διέξοδο από την κρίση.

Οι άξονες της Διακήρυξης είναι η διαγραφή του χρέους και η παύση πληρωμών, η κατάργηση του Μνημονίου και του νομοθετικού οπλοστασίου, η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ριζική αναδιανομή του πλούτου και η κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: