Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Διαβάστε στην Αριστερή Ανατροπή που κυκλοφορεί


Διαβάστε στην Αριστερή Ανατροπή, την εφημερίδα της Αριστερής Συσπείρωσης που κυκλοφορεί:

Για την 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. :

- Κείμενο Συμβολής της Αριστερής Συσπείρωσης για τη Β' Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

- Το βλέμμα της Αριστεράς είναι τώρα πάνω μας, μπορούμε και της κοινωνίας (του Σπύρου Κοντομάρη)

- Μεταβατικό πρόγραμμα και κυβερνητική εξουσία (του Γιάννη Χριστόπουλου)

- Ο τρίτος πόλος της Αριστεράς και το κόμμα "Σχέδιο Β'" (του Δημήτρη Μπλάνα)

- Όταν ο δεξιός και ο αριστερός οπορτουνισμός, κάνοντας κύκλους, τελικά συναντιόνται στο έδαφος της κυρίαρχης ιδεολογίας

- Μικρά και μεγάλα στιγμιότυπα από τις Συνελεύσεις των Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Διαβάστε ακόμα:

- Επιστράτευση ενάντια στην τάξη και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης (της Γαλανής Κανελλοπούλου)

- Προσοχή για να μην χαθεί το παιχνίδι (του Διονύση Κλάδη)

- ΜΕΒΓΑΛ όπως Χαλυβουργία

- Εξετάσεις δίνει και το κίνημα, όχι μόνο οι μαθητές

- Σκουριές: Οι Γαλάτες πάντα νικάνε στο τέλος

- ΤΕΙ: "να δοθεί ένα ηχυρό μήνυμα ανυπακοής!"

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Διονύσης Τσακνής: "Να μη γίνει ο Ολυμπιακός... φωλιά για νεοναζί"!



Απο : Αυγή 

"Κουβαλάει τον πολιτισμό των ανθρώπων του μόχθου του Πειραιά, των ποδοσφαιριστών που έκαναν αντίσταση και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς..."


Δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής μιλάει στην "Αυγή" της Κυριακής για τους "ερυθρόλευκους", τις διαιτησίες και τους νεοναζί που "φωλιάζουν" στις εξέδρες. Ο Τσακνής δραστηριοποιείται στους "θρησκευόμενους κόκκινους επιστήμονες", μια ομάδα ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό, όμως, που για τους ίδιους πρεσβεύει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία απέχουν πολύ από χαρισμένους τίτλους και... περίεργες συμπεριφορές στις κερκίδες.

Μιλώντας στην "Αυγή", ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης τονίζει ότι η ομάδα λοιδορείται όταν ευνοείται από τη διαιτησία, τίθεται υπέρ όσων αποχώρησαν από το γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ευνοϊκή διαιτησία στον τελικό Κυπέλλου και αναφέρεται στην πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος, η οποία πρέπει να είναι συνυφασμένη με τις ρίζες του

* Πώς κρίνετε την απόφαση σημαντικού κομματιού της κερκίδας να εγκαταλείψει τις εξέδρες στον τελικό του Κυπέλλου με αφορμή την προφανή ευνοϊκή διαιτησία προς τον Ολυμπιακό;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό Ζακύνθου - Επιστρέφεται... με φασίστες δεν κουβεντιάζουμε



"Εφυγε" ο θρυλικός ιερέας που τραγουδούσε Bella Ciao στην εκκλησία


don_andrea_gallo_680

Απο : the insider 

Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί στην Ιταλία ο θάνατος του πατέρα Αντρέα Γκάλο, του καθολικού ιερέα που στάθηκε πάντα στο πλευρό των πιο αδύναμων, των απόκληρων, των «τελευταίων»... Ο δον Γκάλο πέθανε στα 84 χρόνια του μετά από μακρά ασθένεια στην ενορία του, το Σαν Μπενεντέτο αλ Πόρτο της Γένοβας.

Ήταν ο «ιερέας του πεζοδρομίου», ο «κόκκινος ιερέας», ο ανατρεπτικός, μεταρρυθμιστής, επαναστάτης πατέρας Γκάλο που τραγουδούσε τον περασμένο Δεκέμβριο το διάσημο παρτιζάνικοBella Ciao μέσα στην εκκλησία στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας.

Το τραγούδι των Ιταλών παρτιζάνων ενάντια στο φασισμό είναι ύμνος αντίστασης έως σήμερα, έχει διασκευαστεί εκατοντάδες φορές και έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο συμβολίζοντας τον αγώνα της αντίστασης.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με ρεαλισμό και πίστη στην ανατροπή!


simaia


του Γιάννη Χριστόπουλου

Καμία υποτίμηση της αναγκαίας προγραμματικής βάσης συσπείρωσης


Η Β’ Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την ένταση της καπιταλιστικής κρίσης και τη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αναπτύσσεται η ταξική πάλη, δίνονται αμυντικές μάχες χαρακωμάτων, δημιουργούνται εξεγερσιακά ξεσπάσματα με έλλειψη οργανωμένων κινηματικών παρεμβάσεων –τέτοιων τουλάχιστον που οι συνθήκες της αστικής επίθεσης απαιτούν- δημιουργούνται απογοητεύσεις και υποχωρήσεις, δοκιμάζονται οι στρατηγικές και τακτικές των δυνάμεων της Αριστεράς.

Η κρίση στην Κύπρο επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο,ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ δε χωράει επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων και του χρέους, καταρρίφτηκε ο μύθος των κοινοβουλευτικών αυταπατώνκαι επιβεβαιώθηκε ότι μόνο ένα αποφασιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση μπορεί να επιβάλει λύσεις προς όφελος του λαού, επιβεβαιώθηκε επίσης και κατερρίφθησαν οι αυταπάτες, ότι μπορεί με επιμέρους στόχους και απειλές για έξοδο από την Ευρωζώνη αλλά μέσα στην ΕΕ, ότι μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση και διαχείριση της κρίσης (προς όφελος ποιού;). Επιβεβαιώθηκε επίσης, ότι η Ε.Ε. ως συνασπισμός κεφαλαίων των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο και να εξασφαλίσει την επιβίωσή της, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει ακόμα και σε βίαιη μαζική καταστροφή υπερσυσωρευμένων κεφαλαίων.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αριστερή Συσπείρωση - Οι καθηγητές πρέπει να νικήσουν!


antiparauesh me MAT


Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου

Η Αριστερή Συσπείρωση εκφράζει την ολόπλευρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών και σε κάθε εργαζόμενο που παλεύει για το ψωμί και την αξιοπρέπεια του. Η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρέπει να πάρει πόδι από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία.

Με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία ενάντια στους απεργούς.

Είναι μια μάχη που δεν πρέπει να την κερδίσουν. Ο αγώνας των απεργών είναι και αγώνας όλης της κοινωνίας, είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου.

Είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Είναι αγώνας για δημόσια εκπαίδευση που θα εξασφαλίζει ότι οι τίτλοι σπουδών δεν θα είναι κουρελόχαρτα αλλά θα εξασφαλίζουν μια καλή προοπτική για τη νεολαία.

Είναι αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή, τον φασισμό.

Η κήρυξη της απεργίας των καθηγητών ως παράνομη και η προκαταβολική επιστράτευση των απεργών , επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως την μοναδική πραγματική απειλή για την πολιτική της επιβίωση.

ΣΤΕΒ - Είμαστε όλοι καθηγητές


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Σκουριές 12 Μαΐου 2013 - (video)

Αμοντάριστα πλάνα από κινητό τηλέφωνο λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ


H μάχη των Ζαπατίστας και το ποδόσφαιρο




Ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται η κοινότητα των Ζαπατίστας καθώς ξεφεύγει από τα όρια του ανταγωνισμού και της εμπορευματοποίησης του αθλήματος. Οι σκοποί του είναι προφανώς αγνότεροι και συμβαδίζουν με τις αξίες και τα ήθη τους. Η χαρά του παιχνιδιού και η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης είναι λόγοι αρκετοί για να ξεκινήσει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Ζαπατιστικός Στρατός, ένα ειρηνικό επαναστατικό κίνημα με αφετηρία την πολιτεία των Τσιάπας του Μεξικού μάχεται από την δεκαετία του 90ʼ για το δικαίωμά του στην αυτοδιεύθυνση της κοινότητας. Η υπεράσπιση του νέου μοντέλου που έχουν χτίσει με βάση τη συμμετοχική δημοκρατία, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος ποτέ δεν αποτέλεσε για τους ιθαγενείς ινδιάνους εύκολο έργο. Στιγμές που η ζαπατίστικη κοινότητα περνούσε δύσκολες ώρες με τους παραστρατιωτικούς να επιτίθονταν και να καταστρέφουν χωριά, έλαβε παγκόσμια έμπρακτη αλληλεγγύη ακόμη και από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ - Είμαστε όλοι καθηγητές !

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, 
Κορνάρου & Ερμού.
Είμαστε όλοι καθηγητές !

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων έβαλε στο στόχαστρο και πάλι την εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται, ως άλλες Ιφιγένειες, για να ξεπληρωθούν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι και για να μη χάσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκουν οι άθλιοι της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να μειώσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και ψηφίζουν αιφνιδιαστικά νόμους για τον περιορισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Να γίνουμε η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο!!!




Της Ντίνας Ρέππα

Η απεργία των καθηγητών να γίνει απεργία στην εκπαίδευση με απόφαση που θα βγάλουν τώρα και οι δάσκαλοι και να συναντηθεί με την εκκωφαντική σιωπή της κοινωνίας. Να σπάσουμε την επιστράτευση με αλληλεγγύη και δυναμισμό.
Όχι κούφιες κουβέντες κι υποσχέσεις. Να γίνουμε η φωνή του άνεργου που πνίγεται στην κατάθλιψη της ανέχειας, εκείνου του απλήρωτου για μήνες εργαζόμενου που συνεχίζει καρτερικά να δουλεύει, του υπάλληλου που χρονομετρούν το κατούρημά του, του νεολαίου των 280 ευρώ που δουλεύει 12ωρα αλλά πληρώνεται για 4ωρο... Του αναπληρωτή που χάνει τη δουλειά του για πάντα, κι εκείνου του εκπαιδευτικού που θα διαταχθεί να μετακομίσει γιατί δε χωράει στα νούμερά τους... Κι έπειτα να φωνάξει/φωνάξουμε μαζί ΩΣ ΕΔΩ! Να δράσει/δράσουμε μαζί!
Είναι κάποιες περίοδοι στην ιστορία που πρέπει να ψηλώσουμε απότομα και ξαφνικά, να ωριμάσουμε, να μάθουμε να κάνουμε ότι δεν κάναμε ποτέ ως τότε, να δράσουμε αλλιώτικα, πέρα από τα συνηθισμένα. Είναι τότε που δεν υπολογίζεις κόστη και ζημιές, που δε μετράς τη ζωή σου «τσιγγούνικα και μίζερα», που αποφασίζεις να βγεις στο προσκήνιο, να δηλώσεις ότι είσαι εδώ και πρέπει να σε υπολογίσουν…

Σ' αυτή την κομβική στιγμή βρισκόμαστε. Ο καθένας με τη στάση του διαλέγει στρατόπεδο!

DEPECHE MODE LIVE IN ATHENS 10-5-2013 (PHOTO-VIDEO)






Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ


Με ψήφους 9 ΥΠΕΡ και 2 ΚΑΤΑ (ΕΣΑΚ ΔΕΕ παράταξη του ΚΚΕ) το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαμόρφωσε και ψήφισε το απεργιακό πρόγραμμα.

24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και σε πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24/5.

Γ.Σ. σε όλες τις ΕΛΜΕ θα γίνουν στις 14/5 ημέρα Τρίτη και Γ.Σ. Προέδρων την τετάρτη 15/5. Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ξεκινήσει η απεργία θα ξαναγίνουν Γ.Σ μέχρι 24/5 για παραπέρα εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.

FUN TIME 14 ο γελοίος, η κότα και ο σαχλαμάρας... (video)



ποιος είναι ο γελοίος ποιος είναι η κότα και ποιος ο σαχλαμάρας ανάθεμα άμα μπορώ να ξεχωρίσω ... 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

9 Μαίου 1936 - Μέρα Μαγιού μου μίσεψες (video-φωτο)


Επιμέλεια : Κλαδης Διονύσης

9 Μαϊου '36. Η πολυήμερη απεργία των καπνεργατών πνίγεται στο αίμα - οι τραυματίες δεκάδες.. Ο πρώτος νεκρός ονομάζεται Τάσος Τούσης, αυτοκινητιστής, 25 ετών. Ο Ριζοσπάστης στο φύλλο της 10ης Μάη θα δημοσιεύσει τη φωτογραφία της μάνας του νεκρού να θρηνεί πάνω από το πτώμα. Η φωτογραφία θα συγκλονίσει τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος εμπνέεται για την συγγραφή της συλλογής του "Ο επιτάφιος".

Ηθικός αυτουργός της αιματηρής κατάπνιξης της απεργίας, δεν είναι άλλος από τον μετέπειτα δικτάτορα, Ιωάννη Μεταξά.

Υπεραστικοί: "Του Αδόλφου τα εγγόνια"


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*


Τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ιστορίας είναι εκείνα που γράφονται με αίμα. Με το αίμα των λαών. Αυτό είναι το «μελάνι» της Ιστορίας. «Μελάνι» ανεξίτηλο. Κόκκινο.

Με το κόκκινο του αίματος, με το χρώμα του δίκιου και της αλήθειας, με το κόκκινο της σημαίας με το σφυροδρέπανο, με αυτό το κόκκινο που ενώνει τα οδοφράγματα της Κομμούνας με τις αγχόνες του Σικάγου, που ενώνει το Σμόλνι του Οκτώβρη και το χαμόγελο του Λένιν με το αστέρι στον μπερέ του Τσε, γράφτηκε η Ιστορία.

Ηταν η 9η Μάη του 1945.

Ηταν η ημέρα που η σημαία του στρατού της εργατικής τάξης κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.
Σήμερα, συμπληρώνονται 68 χρόνια, όταν ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το τηλέφωνο του Πάνου ακόμα χτυπάει



Από : www.tziatzi.gr

Δεν χρειάζεται να φτάσει το Μεγάλο Σάββατο ή η παραμονή της Πρωτομαγιάς για να θυμηθούμε τον Πάνο Γεραμάνη που πέθανε το 2005. Το παράξενο είναι ότι δεν τον θυμούνται μόνο οι στενοί φίλοι και οι συγγενείς του, αλλά και άνθρωποι που τον έχουν συναντήσει πολύ λίγες φορές ή που τον γνώρισαν μόνο μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τα κείμενά του.

Η μοίρα του δημοσιογράφου είναι να ξεχνιέται μόλις απομακρυνθεί από το Μέσο όπου εργάζεται. Η αναγνωρισιμότητα δεν κρατά πολύ. Πολύ όμως κρατά η αγάπη -και ο Πάνος αγαπήθηκε όσο λίγοι. Να τι έγραφε πριν λίγα χρόνια ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στη στήλη του «Ματιές» των Νέων για έναν διακεκριμένο δημοσιογράφο του Βήματος, τον Παύλο Παλαιολόγο που κάποτε τα χρονογραφήματά του ήταν ευαγγέλιο για πολλούς:
«Έγραφε δεκάδες χρόνια στην Ακαδημία του Τύπου, τοΒήμα. Δεκάδες χιλιάδες οι αναγνώστες του. .. Περάσανε τα χρόνια, παραιτήθηκε, πήγε σπίτι του. Τον συνάντησα ένα βράδυ σε κάποιο θέατρο.
“Τι γίνεσαι;” του λέω.
“Όλα μαύρα”, μου απάντησε.
“Δηλαδή;”
“Εγώ που έπαιρνα εκατό επιστολές τη μέρα, που το τηλέφωνό μου χτυπούσε από το πρωί ίσαμε τη νύχτα, που με πολιορκούσαν καθημερινώς δεκάδες παρέες, από τότε που άφησα την εφημερίδα και δεν γράφω, έμεινα μόνος -ολομόναχος! Το τηλέφωνό μου είναι ζήτημα αν χτυπάει μία φορά την εβδομάδα!”»

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Μεταθανάτια Συνέντευξη με έναν Χίτλερ - An Afterlife Interview With A Hitler (video)


Η αποκλειστική μεταθανάτια συνέντευξη του Χίτλερ απ' την Κόλαση του... παραδείσου!

Ως που μπορεί να φτάσει μια μάχιμη δημοσιογράφος;
Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο;
Οι κακοί πάνε στην κόλαση;
Τι θα' λεγε άραγε ο Χίτλερ στους Έλληνες ψηφοφόρους;
Πως νιώθουν οι πίθηκοι που ο Χίτλερ προέρχεται από αυτούς;
Πότε θα κάνει ξαστεριά;
Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις, εκτός από την τελευταία, απαντώνται στην πρώτη μεταθανάτια συνέντευξη του Αδόλφου Χίτλερ στους "Κινηματογραφιστές σε Κρίση".

Ποιοι άλλοι θα σπάσουν την σιωπή τους;

Σενάριο: Ιωάννα Γεροκωνσταντή
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση Φωτογραφίας: Σίσσυ Μόρφη
Μοντάζ: Περίνα Ντούλου
Ηχοληψία: Αλέξιος Ρουπαλιώτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Νάκος
Υποτιτλισμός: Μαργαρίτα Καλύβα
Styling: Κυριακή Ρακιτζόγλου
Ποίηση: Μανώλης Μεσσήνης

Ηθοποιοί: Λάζαρος Ανδριώτης, Ιωάννα Γεροκωνσταντή

Soundtrack
Gustav Holst-The Planets Mars:Bringer of War
Scorpions:Crossfire(Instrumental)Midnigh­t In Moscow(Prologue)


Παραγωγή: Cineincrisis

facebook: CineInCrisis.gr

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ


-γίνονται βράδυ και δεν προϋποθέτουν απεργία και απώλεια μεροκάματου
-οι διαδρομές είναι μικρές (κι όχι μουσείο-Σύνταγμα)
-δεν έχει ΜΑΤ
-έχουν μόνιμη άδεια συναθροισης/διαδήλωσης των κρατικών αρχών (από τον 4ο μ.Χ αιώνα)
-τα χημικά ειναι ήπια και ζαλίζουν ευχάριστα (λιβάνι)
-δεν υπάρχει ασφυκτική περιφρούρηση
-δεν κάνουν ανταγωνιστικά μπλοκ άλλες οργανωσεις (πχ παλαιοημερολογίτες)
-ο επικεφαλής (παπάς ενορίας) είναι αποφασισμένος να φτάσει στον προκαθορισμένο στόχο και να επιστρέψει την πορεία συντεταγμένα στο ίδιο σημείο
-η κεφαλή είναι εξοπλισμένη (σταυροί, εξαπτέρυγα)
-τα υλικά της πορείας επιστρέφουν σε φυλασσόμενο χώρο (εκκλησία)
-οι περισσότεροι φορούν μαντήλια (ειδικά οι γριές)
-ανάβουν φωτιές για τα δακρυγόνα (κεριά)
-η ντουντούκα δεν κράζει συνθήματα αλλά ύμνους
-η ουρά (υπέργηροι) πάει πολύ αργά και δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πανικού και τσαλαπατήματος
-τυχόντες συλληφθέντες μπορούν να επικαλεσθούν "άνωθεν εντολή" (περισσότερο "άνωθεν" δεν πάει)
-οι συμμετέχοντες έχουν την αίσθηση της σίγουρης νίκης και δικαίωσής τους μόλις 3 μέρες μετά (εγγυημένη Ανάσταση)
-το ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ εκείνη την ώρα τρώει κοψίδια και πίνει μπύρες για σπάσιμο

Τίποτα δεν πάει Χαμένο...


ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ



ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΤΟΥ

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Εδωδιμοπωλείον η Χρυσή Αυγή.


9

- Καλημέρα. Έχετε τρόφιμα;

- Ναι. Είσαι Έλληνας;

- Δεν υπάρχει Ιουδαίος και Έλληνας, δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα... (Προς Γαλάτας Επιστολή Απ.Παύλου, 3,28) .
- Ποιος είσαι ρε;
- Ονομάζομαι Ιησούς. Είμαι εβραίος.
- Χάσου από δω ρε. Είναι μόνο για Έλληνες λέμε.

....

- Καλημέρα. Πεινάω. Έχετε κάτι;
- Ναι, μοιράζουμε τρόφιμα. Είσαι Έλληνας;
- Όχι. Ονομάζομαι Λόρδος Βύρων, είμαι Άγγλος αλλά λατρεύω τη χώρα σας. Πέθανα γι'αυτήν πριν χρόνια.
- Ουστ από δω μωρή αδερφάρα Εγγλέζε.

...

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τη χθεσινή (29.4.13) απόφαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ, αναστέλλεται η εφαρμογή των ληστρικών αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών (μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το ΣτΕ) και θα σταλούν νέα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών, με τιμές υπολογισμένες προ του ν.3986/11. Παράλληλα παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του τρέχοντος εξαμήνου για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από τις 30.4.13 στις 30.6.13, που σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν προσαυξήσεις για αυτή την περίοδο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μικρή νίκη των εκατοντάδων αγωνιζόμενων μηχανικών που κινητοποιήθηκαν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα επί 3 μήνες, επιφέροντας την αλλαγή στάσης των εκπροσώπων των συνασφαλισμένων φορέων στο ΕΤΑΑ, των εκπροσώπων των μηχανικών στο ΕΤΑΑ, αλλά και του ΤΕΕ το οποίο επί μακρόν σφύριζε αδιάφορα ή και συνένοχα. Παρότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβολής των νέων εξοντωτικών αυξήσεων, η απόφαση αυτή αποτελεί όμως την πρώτη ρωγμή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στους μηχανικούς και το ασφαλιστικό σύστημα ευρύτερα. Τη ρωγμή που ανοίξαμε πρέπει να τη βαθύνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την οριστική ακύρωση των ληστρικών αυξήσεων και την δικαίωση του συνόλου των αιτημάτων μας.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών αποτελεί εδώ και 3 μήνες τον πυρήνα των κινητοποιήσεων των μηχανικών,αξιοποιώντας σε μια ξεκάθαρη από την αρχή κατεύθυνση, κάθε δυνατότητα μαζικοποίησης του αγώνα και δημοσιοποίησης του προβλήματος επιβίωσης των μηχανικών, μαζί με τα σωματεία ΣΜΤ και ΕΜΔΥΔΑΣ.

Επιμένουμε να διεκδικούμε:

- Κατάργηση των νέων εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών και δραστική μείωση των ήδη υπέρογκων παλιών

- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις

- Αποκατάσταση των καταληστευμένων αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ από τους οικονομικούς δολοφόνους της Τρόικα, της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Διοικήσεων - υπαλλήλων του τραπεζικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου. Απεμπλοκή του ταμείου από τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια. Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας.

- Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας και ουσιαστικά μέτρα προνοιακής κάλυψης, για τους όλους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους, χωρίς καμία επιπλέον αύξηση στις εισφορές.

Επιμένουμε να καλούμε:

- Τις Διοικήσεις των ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, να σταματήσουν την πολιτική διόγκωσης των οφειλομένων με τοκογλυφικό τρόπο και να παρέχουν προσωρινή ασφαλιστική ενημερότητα στους συναδέλφους, για να μπορούν να δουλέψουν.

- Τους συλλογικούς φορείς των μηχανικών (ΤΕΕ, σύλλογοι) που φέρουν μεγάλη ευθύνη για την μακροχρόνια παραλυτική και διαχειριστική στάση των μηχανικών απέναντι στην ασκούμενη πολιτική, να ενεργοποιήσουν κάθε δυνατότητα κινητοποίησης και ενημέρωσης των συναδέλφων.

- Τους συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ συναδέλφους Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους, Γιατρούς, Οδοντιάτρους, να τσακίσουν την ανοιχτά φιλοκυβερνητική στάση των εκπροσώπων τους στο ΕΤΑΑ και να δημιουργήσουν μαζί μας πλατύ μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης της δημόσιας ασφάλισης και περίθαλψης.

- Τους συναδέλφους μηχανικούς, σε αγωνιστική στάση απέναντι στον πόλεμο που μας κηρύχτηκε, σε διαρκή εγρήγορση και κινητοποίηση, σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών και στα σωματεία (ΣΜΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ κ.α.).

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ - ΝΙΚΑΜΕ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

1η Μάη 1944 ... για τους 200 εκτελεσθέντες Κομμουνιστές της Καισαριανής (φωτο - VIDEO)


Επιμέλεια κειμένου : Παπαδόπουλος Θάνος
Φωτογραφίες -Video : Κλάδης Διονύσης 


Γιάννης Ρίτσος, "Σκοπευτήριο Καισαριανής".

Εδώ πέσαμε . Παιδιά του λαού . Γνωρίζετε γιατί .
Γυμνοί , κατάσαρκα φορώντας τις σημαίες ,
-η Ελλάδα τις έρραψε με ουρανό και άσπρο κάμποτο -.
Ακούσατε τις ομοβροντίες στα μυστικόφωτα αττικά χαράματα .
Είδατε τα πουλιά , που πέταξαν αντίθετα στις σφαίρες
αγγίζοντας με τα φτερά τους ,τον ανατέλλοντα πυρφόρον .
Είδατε τα παράθυρα της γειτονιάς ν'ανοίγουνε στο μέλλον .
Εμείς , μερτικό δε ζητήσαμε ..Τίποτα .Μόνον
θυμηθείτε το : αν η ελευθερία
δεν βαδίσει στα χνάρια του αίματός μας ,
εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα . Γεια σας .

Από το Φλεβάρη του 1937 άρχισε η συγκέντρωση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών κατά της δικτατορίας του Μεταξά στο φρούριο της Ακροναυπλίας και στα ξερονήσια των Κυκλάδων. Μετά από την συνθηκολόγηση της Ελλάδας τον Απρίλη του 1941 έγινε και η τυπική παράδοση των 600 κρατουμένων της Ακροναυπλίας στους κατακτητές. Από αυτούς οι 200 στάλθηκαν στα στρατόπεδα Κατούνας, Βόνιτσας, Λαζαρέτο και Κέρκυρας. Άλλους 300 έστειλαν στο στρατόπεδο Λάρισας- Τρικάλων.Από το στρατόπεδο της Λάρισας 54 εκτελέστηκαν για αντίποινα στο Κούρνοβο στις 6 Ιουνίου του 1943. Με την συνθηκολόγηση των Ιταλών στις 8 Σεπτέμβρη 1943 οι Γερμανοί μετέφεραν τους Ακροναυπλιώτες της Λάρισας στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Μετά την επίθεση των ανταρτών κατά του στρατηγού Κρεντς στους Μολάους, η εφημερίδα Καθημερινή στις 30.4.1944 δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Την 27ην Απριλίου 1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας εξ ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν Στρατηγόν και τρεις συνοδούς του. Πολλοί Γερμανοί στρατιώται ετραυματίστησαν. Ως αντίποινα διατάχτηκε: 
1. Ο τυφεκισμός 200 Κομμουνιστών την 1.5.1944. 
2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάοι προς Σπάρτην έξωθεν των χωρίων.
Υπό την εντύπωσιν κακουργήματος τούτου Έλληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς.
Ο Στρατιωτικός Διοικητής Ελλάδος".

Την παραμονή της εκτέλεσης, οι δυνάμεις κατοχής πήγαν στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, όπου και επέλεξαν τα θύματά τους. Στον κατάλογο των θυμάτων, με τον αριθμό 71, υπήρχε το όνομα του Ακροναυπλιώτη Ναπολέοντα Σουκατζίδη. Επρόκειτο για ένα νέο άνθρωπο, καλλιεργημένο, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ψυχή των κρατουμένων του στρατοπέδου. Τους εμψύχωνε, τους βοηθούσε στην επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους και λόγω του ότι ήταν γνώστης της γερμανικής γλώσσας εκτελούσε και χρέη μεταφραστή για τους συντρόφους του, που ήταν υποχρεωμένοι να έρθουν σε επαφή με τον εχθρό. Τόσο πολύ σπουδαίος ήταν ο Ναπολέων, που είχε υποχρεώσει ακόμη και τους Γερμανούς να τον σέβονται.
Ναπολέων Σουκατζίδης, γράφει ο κατάλογος των μελλοθανάτων στον αριθμό 71. Ναπολέων Σουκατζίδης, ακούγεται από το στόμα εκείνου που έχει το μακάβριο έργο να διαβάσει τα ονόματα των αυριανών νεκρών. Και τότε επεμβαίνει ο διοικητής του στρατοπέδου.
- «Οχι εσύ! Οχι εσύ Ναπολέων! Οχι εσύ!». Αλλά ο Σουκατζίδης δεν ήταν απ' αυτούς που θα μπορούσαν να ζήσουν σε βάρος των άλλων.
Η απάντησή του θα μείνει αιώνιο σύμβολο αυτοθυσίας και ηρωισμού:
- «Δέχομαι, κύριε διοικητά, τη ζωή, με τον όρο πως δεν πρόκειται να την πάρω από άλλο κρατούμενο. Μόνο όταν η θέση μου μείνει κενή!».
Ο εχθρός δεν είχε σκοπό να κάνει τέτοια χάρη. Στο εκτελεστικό απόσπασμα έπρεπε να οδηγηθούν 200 κομμουνιστές. Ο Σουκατζίδης πήρε το δρόμο των συντρόφων του.
Ο Ναπολέων πήρε το δρόμο προς το θάνατο, κερδίζοντας να ζει αιώνια στις καρδιές του ελληνικού λαού σαν ένας από τους ήρωές του.
Οι 200 μελλοθάνατοι κομμουνιστές οδηγήθηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής - στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», όπως το ονόμασε ο λαός αργότερα - το πρωί της Πρωτομαγιάς του '44. Εκεί τους χώρισαν σε εικοσάδες. Στην τελευταία εικοσάδα βάλαν τον Σουκατζίδη, για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν ως μεταφραστή.
Η πρώτη εικοσάδα πήρε θέση απέναντι από τις κάννες των όπλων. Ο επικεφαλής των Γερμανών γύρισε προς τον Σουκατζίδη:
- Ρώτησέ τους αν έχουν τίποτα να πούνε.
Ο Σουκατζίδης μεταφράζει. Και τότε με μια φωνή οι μελλοθάνατοι απαντούν:
- Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η λευτεριά!
Στην επόμενη στιγμή θα τους θερίσουν τα πολυβόλα.

Λίγο πριν αντικρίσουν το εκτελεστικό απόσπασμα, κατά τη μεταφορά τους στο Σκοπευτήριο, πολλοί από τους μελλοθάνατους κατάφεραν να γράψουν μερικές λέξεις στα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα και να πετάξουν τα σημειώματα στους δρόμους της Αθήνας. Λέξεις γεμάτες ανθρωπιά, πόθο για τη ζωή, λέξεις γεμάτες ιδανικά.

Σταχυολογούμε:
«Οταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτές», έγραψε ο Μήτσος Ρεμπούτσικας.

Κι ο Νίκος Μαριακάκης συμπλήρωσε:
«Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά, παρά να ζει σκλάβος».

Ο Κώστας Τσίρκας με ξεχωριστό τρόπο σημείωσε: 
«Πρωτομαγιά. Γεια σας. Ολοι πάμε στη μάχη». Κι ο εργάτης Σάββας Σαββόπουλος συμπύκνωσε: «Ας μάθει όλη η Ελλάδα, πως ούτε στιγμή δε χάσαμε την πίστη στην τελική νίκη της Σοβιετικής Ενωσης... Καμιά δύναμη δε θα μπορέσει να τσακίσει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα νικήσει. Καλώ τον αδελφό μου, με σκληρή δουλιά να προσπαθήσει να ξεπλύνει το κακό που έκανε με τη δήλωση και την αδελφούλα μου να πάρει τη θέση μου στο ΚΚΕ»

Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Γ' νεκροταφείο με το αίμα να πλημμυρίζει τους δρόμους της Καισιαριανής

Η αναγνώριση των 200 έγινε όταν συμπληρώθηκε χρόνος για την εκταφή τους. Αναγνωρίστηκαν οι περισσότεροι.

Το ΕΑΜ, λίγες μέρες μετά, σε ανακοίνωσή του γράφει για τις «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΘΗΝΑΙΟΣ»:

 «...Ποια ηθική, ποιο δίκιο, ποια λογική λέει πως όταν δυο στρατοί πολεμούν εκείνος που χάνει στη μάχη έχει το δικαίωμα να σκοτώνει ανθρώπους που κάθουνται χιλιόμετρα μακριά; Να τουφεκίζει κρατούμενους που όντως ήταν τα θύματα της βασιλομεταξικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου και βρίσκονται φυλακή από το 1936 κι επομένως δεν μπορούσαν να είχαν καμιά σχέση με την οργάνωση των μαχών;

(...) Η φρικώδης και πρωτάκουστη τρομοκρατία που εξασκεί στην Ελλάδα ο καταχτητής με τη βοήθεια γερμανοράλληδων δεν είναι στην ουσία αντίποινα για τη δράση του ΕΛΑΣ εδώ και στην ύπαιθρο. Αυτό είναι απλή δικαιολογία. Γίνεται για να τρομοκρατηθεί ο λαός να σταματήσει την αντίστασή του και να πραγματοποιήσουν ανενόχλητοι οι καταχτητές την επιστράτευση και τη ληστεία του τόπου μας.
ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,

Η στιγμή είναι κρίσιμη. Αν σκύψουμε το κεφάλι είμαστε χαμένοι. Τα θύματα του αγώνα είναι πολύ λιγότερα από τα θύματα της επιστράτευσης, από τα θύματα της πείνας. Οι κρεμασμένοι και τουφεκισμένοι ήρωες, τα καμένα μας χωριά φωνάζουν. Μην αφήστε τη θυσία μας να πάει χαμένη! Μην υποταχθείτε! Αγωνιστείτε για να μη γίνει η επιστράτευση. Αγωνιστείτε για τη ζωή σας. Εκδικηθείτε μας. Αγωνιστείτε για να σταματήσουν οι σφαγές».


Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στο σκοπευτήριο Καισαριανής

Αριστερή Συσπείρωση - Ζήτω η εργατική κόκκινη Πρωτομαγιά!



Από : Αριστερή Συσπείρωση

«Αν πιστεύετε ότι με το να μας κρεμάσετε θα εξουδετερώσετε το κίνημα των εργαζομένων, το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα που σέρνονται στην φτώχεια και στην μιζέρια, περιμένουν την λύτρωσή τους – αν αυτή είναι η γνώμη σας – τότε κρεμάστε μας! Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού θα ξεπεταχθούν οι φλόγες. Η φωτιά είναι υπόγεια και δεν θα μπορέσετε να την σβήσετε».

Αύγουστος Σπάις στο δικαστή Γκάρυ στη δίκη

για την εξέγερση των εργατών του Σικάγο την 1η Μάη 1886

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι

Από εκείνη την αιματοβαμμένη απεργία των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του οκτάωρου και έδειξε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα, οι εργαζόμενοι μέσα από τους συνεχείς και ανυποχώρητους αγώνες τους, με ποτάμια αίμα και θυσίες στο βωμό της ταξικής πάλης, συνεχίζουν τους αγώνες τους για δικαιώματα και κατακτήσεις, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους χωρίς πολέμους, φτώχεια, πείνα και δυστυχία. Αγωνίζονται και περιφρουρούν τις με αίμα κερδισμένες κατακτήσεις τους, διεκδικούν καλύτερη θέση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αγωνίζονται για την άλλη κοινωνία της ισότητας, όπου οι άνθρωποι που θα παράγουν θα απολαμβάνουν τα αγαθά του κόπου τους χωρίς αφεντικά που τους κλέβουν τον ιδρώτα τους.