Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET-NETMED - Οργανώνουμε τον αγώνα μας


Από: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET-NETMED

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοέμβρη αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας για την Δευτέρα 9/12, 13.00 – 17.00, ως απάντηση στην εργοδοσία της εταιρείας που έχει προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων προκειμένου να πάρει νέους συναδέλφους με μισθούς 250 και 300 ευρώ, την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την αύξηση των συνδρομητών και για την επανακεφαλαιοποίηση. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί παλιοί και νέοι συνάδελφοι! Διεκδικούμε μισθούς και δικαιώματα με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα με τα οποία θέλει η κάθε εργοδοσία να μάθουμε και να συνηθίσουμε να επιβιώνουμε.

Όταν οι εχθροί μας πανηγυρίζουν, εμείς πρέπει να ανησυχούμε! Αυτό το «successstory» που αναφέρει η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ, δηλαδή οι πολιτικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών, είναι ο λάκκος μας! Στις πλάτες μας παίζονται πολλά παιχνίδια, η ανακοίνωση της Wind ότι έμμεσα και άμεσα ελέγχει πάνω απ το 32% πρέπει να μας προϊδεάζει για ένα και μόνο: θα ενταθεί και άλλο η επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δεν χωρούν αναβολές.Μόνο με οργάνωση και αγώνα ταξικό με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Η περιγραφή όμως της κατάστασης δεν χρειάζεται, την ζούμε όλοι καθημερινά όταν αποχαιρετούμε τον συνάδελφό μας που έχουμε φάει «ψωμί και αλάτι» μαζί του, όταν μας ακυρώνουν τις άδειες και μας αλλάζουν βάρδιες για τις ανάγκες τις εταιρείας, όταν μας έρχονται τα χαράτσια, όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Αγώνας χωρίς κόστος δεν υπάρχει! Η λύση όμως δεν είναι η υποταγή, δεν είναι να περιμένουμε πότε θα έρθει η ώρα μας για την απόλυση. Τον δρόμο αυτό τον δοκιμάσανε αρκετοί εργαζόμενοι και δεν γλίτωσαν. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τον δρόμο της ανατροπής! Είναι δρόμος δύσκολος και απαιτεί θυσίες αλλά δεν οδηγεί σε αδιέξοδο. Το θέμα είναι αν θα κάνουμε θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματιών, ή αν θα παλέψουμε «να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Διεκδικούμε:

- Καμία απόλυση

- Όχι στις συμβάσεις πείνας, μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες

- Μισθοδοσία στην ώρα της

- Όχι στην πίεση και την αυξανόμενη εντατικοποίηση.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 13.00 ΜΕ 17.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: