Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα 6/12/1990 εφυγε ο Πρίγκιπας της ΡΟΚ Παύλος Σιδηρόπουλος



Σαν Σήμερα στις 6/12 του 1990 έφυγε ο Πρίγκιπας της ΡΟΚ Παύλος Σιδηρόπουλος.

Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1948 στη Κυψέλη. Γόνος μιας οικονομικά ευκατάστατης οικογένειας με ιστορικές καταβολές: Ο πατέρας του ήταν μετανάστης από τον Πόντο της Μικράς Ασίας και ήταν ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου κατασκευής φωτογραφικού χαρτιού (δουλειά που κατά παράδοση προοριζόταν να συνεχιστεί από το γιο του) και η μητέρα του καταγόταν από την οικογένεια των Αλεξίου της Κρήτης οι ρίζες της οποίας προερχόταν απευθείας από τον ιστορικό Ζορμπά. Η οικογένεια της μητέρας του είχε πρωτοστατήσει στην πνευματική κίνηση του νησιού και η θεία του, Έλλη Αλεξίου, υπήρξε γνωστή προσωπικότητα στο χώρο της ποίησης. Μέχρι 7 χρονών έζησε στη Θεσσαλονίκη. Καθοριστική η συμπρωτεύουσα για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, καθώς εκεί πέρασε αργότερα στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου και έκανε τις πρώτες γνωριμίες που τον ώθησαν στη μουσική. Γνώρισε τον συμφοιτητή του Βαγγέλη Γερμανό και μαζί περνούσαν ώρες ακούγοντας Dylan, Stones και Animals. To 1969 γνωρίζει τον Παντελή Δελληγιαννίδη των Olympians με τον οποίο σχημάτισαν το group "Δάμων και Φιντίας". Κατεβαίνουν στην Αθήνα και εμφανίζονται στο "Κύτταρο" της οδού Ηπείρου


Το 1972 προσχωρεί στα "Μπουρμπούλια", ενώ από το 1974 έως το 1978 συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Αργότερα δημιουργεί με τους αδελφούς Σπυρόπουλους το group "Σπυριδούλα". Με το συγκρότημα αυτό δημιουργεί τον ιστορικό "Φλου".

Το 1979 πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου "Ο Ασυμβίβαστος", στην οποία τραγουδά το αξέχαστο "να μ' αγαπάς".

Στη συνέχεια δημιουργεί άλλα δύο group, την "Εταιρεία Καλλιτεχνών" και τους "Απροσάρμοστους".Το 1985 κυκλοφορεί σε παραγωγή Δημήτρη Πουλικάκου το δίσκο «Zorba the freak» και το 1989 το «Χωρίς Μακιγιάζ» που είναι ζωντανά ηχογραφημένος στο «Μετρό».

Το 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα με το δεξί του χέρι, που παραλύει. Στις 6 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου αφήνει την τελευταία του πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: