Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, κόντρα στις πιέσεις της κυβέρνησης

Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας σε επικοινωνιακό και θεσμικό επίπεδο τα τελευταία 24ωρα για το σπάσιμο της απεργίας του διοικητικού προσωπικού και των κινητοποιήσεων στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία τους και καλούν σε νέες γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα 11/11.

Παράνομη για τυπικούς λόγους (διότι "δεν υπήρξε γνωστοποίηση των αιτημάτων και των λόγων της (απεργίας) που τα θεμελιώνουν με έγγραφο που έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο που υπάγονται οι υπάλληλοι αυτού καθώς επίσης και στις διοικήσεις των φορέων που εποπτεύονται από αυτό"), κι όχι καταχρηστική έκρινε εχθές το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία του διοικητικού προσωπικού. Το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια να συνεχίσουν την απεργία τους με τα ίδια αιτήματα στις γενικές συνελεύσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη τελούν αρκετές σχολές και τμήματα στα δύο ιδρύματα, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Οι φοιτητές, κόντρα στα "τερτίπια" και τις αυθαίρετες αποφάσεις κοσμητόρων και πρυτάνεων για "άνοιγμα" των σχολών, καλούν σε στήριξη της απεργιακής περιφρούρησης των εργαζομένων και στη συνέχιση του αγώνα.

Παρακάτω παρατίθεται η σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: