Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Με εκβιασμούς και ψέματα η κυβέρνηση επιχειρεί να σπάσει την απεργία στα Πανεπιστήμια

Κάθε δυνατό μέσο φαίνεται να επιστρατεύει η κυβέρνηση Σαμαρά και το υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να "καταστείλει" τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που απειλούνται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η πρώτη πράξη έγινε με το στήσιμο μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία καλείται ατομικά ο κάθε εργαζόμενος να συμπληρώσει τα στοιχεία του προκειμένου το υπουργείο να συντάξει τις λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα το υπουργείο απειλεί με αργία για παράβαση καθήκοντος όποιον εργαζόμενο δε συμπληρώσει τα στοιχεία (η σχετική τροπολογία στην ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες των 1350 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη). Είναι σαφές όμως ότι μέσω της συγκεκριμένης διαβλητής, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ, διαδικασίας, το υπουργείο δεν μπορεί να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες όσο η απεργία περιφρουρείται, τα ιδρύματα παραμένουν κλειστά και οι διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού δεν λειτουργούν (γεγονός απαραίτητο για τη διασταύρωση των στοιχείων που θα δηλώσουν οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα). Που στοχεύει λοιπόν η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου, ο εκβιασμός αυτός; Μα φυσικά στο να διασπάσει το συλλογικό αγώνα που δίνουν με κλιμακούμενη ένταση οι εργαζόμενοι σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για 6η συνεχόμενη εβδομάδα.

Στο ίδιο, καθώς και στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού ενάντια στην απεργία, στοχεύουν και οι συντονισμένες κινήσεις που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα "παπαγαλάκια" της κυβέρνησης. Από τη μία διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις περί έναρξης των εγγραφών των πρωτοετών (όπως γίνεται και στο enikos.gr), ενώ από την άλλη διαδίδουν ψευδείς αριθμούς σχετικά με το ύψος των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν συμπληρώσει δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου.

Ως απάντηση σε αυτές τις στοχευμένα παραπλανητικές ειδήσεις παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ, καθώς και την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού.







Δεν υπάρχουν σχόλια: