Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αριστερή Συσπείρωση - Ανακοίνωση για την επέμβαση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, στις 8/7



Σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, μία σειρά από φοιτητικούς συλλόγους και εργαζομένους του Πανεπιστημίου Αθηνών επιχείρησαν να παρέμβουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Αντί αυτού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλειδαμπαρωμένες πόρτες, καθώς και με την καταγγελία μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, με προεξέχουσα την κα Βάσω Κιντή (μέλος της, μέχρι προσφάτως συγκυβερνούσας ΔΗΜΑΡ), στην αστυνομία. Με τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου, αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο χώρο της πρυτανείας, προχώρησαν σε προσαγωγές 37 φοιτητών (τους περισσότερους μάλιστα έξω από το γραφείο του πρύτανη) και συνέχισαν να απειλούν άλλους τόσους που βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι στο κτίριο. Δε δίστασαν μάλιστα να φέρουν τροχό για να κόψουν την πόρτα της εισόδου. Ενώ ήταν περισσότερο από προφανές ότι οι καταγγελίες για απειλή και κίνδυνο της ζωής των μελών του Συμβουλίου ήταν κατασκευασμένες και προμελετημένες χωρίς καμία πραγματική υπόσταση.

Τα παραπάνω γεγονότα, η επέμβαση της αστυνομίας σε χώρο ασύλου και η ποινικοποίηση κάθε συλλογικής κοινωνικής διαμαρτυρίας φοιτητών, εργαζομένων, συλλόγων και σωματείων, αποτελούν άλλο ένα κομμάτι της αυταρχικής, ακροδεξιάς στροφής της κυβέρνησης Σαμαρά, που επιστρατεύει εργαζόμενους για να μην απεργήσουν, κλείνει εν μία νυκτί ολόκληρους δημόσιους οργανισμούς, καταπατάει όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ για να τσακίσει όποιον αντιστέκεται.

Το φοιτητικό και το ευρύτερα λαϊκό κίνημα θα βάλει το δικό του ανάχωμα σε αυτή την ακροδεξιά πολιτική. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αντιδρά σε αυτήν την πολιτική αλλά και στους εκφραστές της – είτε πρόκειται για τις δυνάμεις καταστολής, είτε για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ελευθερίες του, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αριστερή Συσπείρωση
Αθήνα, 8/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: