Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Οι εργαζόμενοι στο Βουγιουκλάκειο δείχνουν το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας!

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα απεργούν οι εργαζόμενοι στην κλινική Βουγιουκλάκειο. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις κάθε εβδομάδα αποφασίζουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αιτήματα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι πάνω από 9 μήνες απλήρωτοι, τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και επαναφορά στην κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2009, καθώς ο εργοδότης έχει κάνει μονομερείς περικοπές 30-40% στους μισθούς που …δεν καταβάλλει! Παρά τις απειλές της εργοδοσίας για κλείσιμο της κλινικής και την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους απεργούς, καλώντας καθημερινά την αστυνομία, οι συνάδελφοι συνεχίζουν αποφασισμένοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με καθημερινή παρουσία έξω από την κλινική.


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των συναδέλφων στο Βουγιουκλάκειο. Το φαινόμενο της μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων και της καταβαράθρωσης μισθών και δικαιωμάτων, έχει πάρει διαστάσεις πραγματικής λαίλαπας. Οι εργοδότες, αξιοποιώντας τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους κυβέρνησης και τρόικας, οδηγούν τους εργαζομένους στην εξαθλίωση ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα.

Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας οι πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ έχουν οδηγήσει σε τρομερή υποβάθμιση των παροχών και των υποδομών της δημόσιας υγείας, ενώ μετατρέπουν το σύνολο των ασφαλισμένων, μέσω του ΕΟΠΥΥ, σε πελάτες των ιδιωτικών δομών. Οι κλινικάρχες και οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων επικαλούνται την καθυστέρηση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και αφήνουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει συχνότερα απ’ ότι πριν και τα νοσήλεια έχουν αυξηθεί, ενώ οι ασφαλισμένοι πληρώνουν και τη συμμετοχή τους μετρητοίς στις ιδιωτικές κλινικές.

Να βάλουμε τέρμα στο αίσχος των απλήρωτων εργαζομένων και στον εκβιασμό τους! Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική με μαζικούς, ανατρεπτικούς αγώνες. Τα συνδικάτα, το μαχόμενο, ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουμε συντονισμένη απάντηση, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις, τις διώξεις συνδικαλιστών, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε σωματείο να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων στο Βουγιουκλάκειο και να στηρίξει το απεργιακό τους ταμείο!

·        Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο Βουγιουκλάκειο
·        Καμία περικοπή μισθών και δικαιωμάτων! Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

·        Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: