Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7 μμ στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών


Βιώνουμε την βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει σύσσωμοι Κυβέρνηση – τρόικα -εργοδότες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την εκτίναξη των απολύσεων, την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, την κατάργηση των δημόσιων και δωρεάν παροχών υγείας.

Για τους εργαζόμενους στον κλάδο όπως και για πολλά εκατομμύρια λαού στην Ελλάδα, η μάχη της επιβίωσης έχει γίνει καθημερινή και πολύ δύσκολη υπόθεση. Έχουν ήδη καταγγελθεί οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ στο τέλος Μάρτη λήγει και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, γεγονός που θα σηματοδοτήσει έναν νέο γύρο χειροτέρευσης της θέσης μας, την πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών και νέες μειώσεις μισθών. Η απλήρωτη εργασία γίνεται κανόνας, ενώ η ανεργία στον κλάδο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Οι εισφορές των μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ αυξάνονται κατακόρυφα (για τους εργαζόμενους με δελτίο θα ξεπεράσουν τις 5000 ευρώ ετησίως), ενώ τα αποθεματικά του ταμείου τζογάρονται, σε νέες «επενδύσεις», όπως η πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, για να συνεχίζουν να κερδίζουν δις οι τράπεζες. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι πετιούνται στο περιθώριο. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εξαγγέλλει επίδομα ανεργίας – κοροϊδία για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους αυτοαπασχολούμενους που στην πραγματικότητα δικαιούνται ελάχιστοι, οδηγώντας συνειδητά στη εξαθλίωση χιλιάδες συναδέλφους. Την ίδια στιγμή καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε εισφορές για το ταμείο ανεργίας.

Απευθυνόμαστε στα σωματεία του κλάδου και καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Φωκίωνος 11 και Ερμού, 4ος όροφος, Σύνταγμα) την Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7μμ για να συντονίσουμε τη δράση μας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, των θέσεων εργασίας, των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Παράλληλα θέλουμε να συζητήσουμε για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύουμε να λάβουμε για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων συναδέλφων. Άμεσα σχεδιάζουμε συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας για όλα τα παραπάνω.

Επιδίωξη μας είναι να συγκροτηθεί ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο των σωματείων, με κινητοποιήσεις και δράσεις, με κοινές παρεμβάσεις, περιοδείες στις εταιρείες, που υπάρχουν μειώσεις μισθών, απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων. Στόχος μας είναι ένα κοινός σταθμός των σωματείων τον Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: