Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ



ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΟ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Η κοινωνία θρηνεί δύο ακόμα αυτοκτονίες νέων ανθρώπων εντός του στρατού, μέσα σε πέντε μέρες. Ως μόνοι υπεύθυνοι αναδεικνύονται οι περικοπές και η κοινωνική βαρβαρότητα μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα, η διαρκής πολεμική προετοιμασία.Υπεύθυνοι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τα Μνημόνια τοιυ Παραλόγου η θητεία.

Η στρατιωτική θητεία επιχειρείται να μετατραπεί σε εργαστήρι της άγριας υποταγής της νεολαίας. Μαζί της, παρασέρνει και τα ψίχουλα, που δεν επαρκούν πια ούτε για να ζήσουν, των χαμηλόβαθμων αξιωματικών και των ΕΠΟΠ, αφήνοντας τους με μια καριέρα-εφιάλτη.

Ένα τεράστιο κομμάτι της νεολαίας, με την κοροϊδία της «αποζημίωσης» των 8,63¤ για κάθε μήνα θητείας, διατάζεται να γίνει εργάτης, σεκιουριτάς, υπάλληλος της πολιτικής προστασίας, να διαμορφώσει στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης μεταναστών,να παρέχει υποστήριξη σε ασκήσεις και αποστολές με ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ. Καλείται να περιπολεί ενάντια σε κινητοποιήσεις και απεργίες. Κατατάσσεται σε ένα στρατό που ξοδεύει δις για να γίνεται σταδιακά ΜΑΤατζής, εντός κι εκτός συνόρων, την ίδια ώρα που το κράτος πληρώνει δις για να στρατιωτικοποιήσει την αστυνομία. Την ίδια στιγμή που κατεβάζουν, βρίζοντας,φαντάρους και πολίτες από τα τρένα σχεδιάζουν αγορές όπλων που θα κοστίσουν δισεκατομμύρια ευρώ και


Για όσους επιλέγουν να μην πάνε στρατό, τους περιμένει μέσω της εφορίας το χαράτσι των 6.000¤, καθώς κι ένα ακόμα χαράτσι 5.000¤ για να εξαγοράσουν το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μετά τα 35. Η άγρια φοροληστεία χωρίζει και μέσα στο στρατό(όπου «όλοι είναι ίσοι») τους πλούσιους από τους φτωχούς των 400¤ το μήνα και τους άνεργους. Αυτοί οι τελευταίοι θα πάνε με το ζόρι! Αυτοί θα υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή...

Μέσα στα στρατόπεδα, ο ίδιος ο φαντάρος καλείται να πληρώσει το φαγητό του, που «περικόπτεται ως λειτουργική δαπάνη», τα μέσα καθαριότητας, τις εξόδους του, ακόμα και το νερό. Ζει σε ερείπια στρατοπέδων, χωρίς θέρμανση.

Πληρώνει ακόμα και τις άδειές του γιατί του κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις. Η τελευταία επίδειξη βαρβαρότητας, από τη μεριά της κυβέρνησης και της τρόικας, ήταν η περικοπή, από τρεις σε μία, των καρτών δωρεάν επιβίβασης των στρατευμένων.Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι η πλειοψηφία των φαντάρων, που δεν έχει να δώσει200 ή 300¤, θα αναγκαστεί να μείνει έγκλειστη σε στρατόπεδα μακριά από τα σπίτια τους μέχρι το τέλος της θητείας.

Ως μια πρώτη κίνηση, καλούμε τους στρατευμένους και τους νεοσύλλεκτους να απαιτήσουν τη δωρεάν μετακίνησή τους από και προς τα κέντρα κατάταξης αλλά και τα στρατόπεδα κατά τις εξόδους και τις άδειές τους. Ακόμα καλούμε τους φαντάρους, από κοινού με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, να απαιτήσουν την επαναφορά του μέτρου των δωρεάν μετακινήσεων σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ τίποτα στο στρατό των «υπηρεσιακών αναγκών»

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ την αξιοπρέπεια μας και τα δικαιώματα μας

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ όλα αυτά που δικαιούμαστε


Είμαστε μέρος, εμείς και οι οικογένειές μας, της κοινωνικής πλειοψηφίας που συνθλίβεται από τα χαράτσια και τους φόρους, την ανεργία, την περικοπή μισθών και τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών. Η θητεία στον ελληνικό στρατό αποτελεί για εμάς ένα ακόμα τρομακτικό εργαλείο για τη δωρεάν εργασιακή μας εκμετάλλευση, μια ακόμα μέθοδο για την άδικη φορολόγησή μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ:6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: