Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

48ωρη Απεργία από την ΟΣΕΤΕΕ στις 24 & 25 Ιανουαρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Θέμα: Κήρυξη 48ωρης Απεργίας ΟΣΕΤΕΕ στις 24 & 25 Ιανουαρίου

Η ΟΣΕΤΕΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των Σωματείων μας στον τεχνικό κλάδο τόσο στην ελεύθερη αγορά όσο και στις Α.Ε. του Δημοσίου απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν δεχθεί τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματά τους τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και την επιχειρούμενη απαξίωση των αναπτυξιακών εργαλείων του τόπου μας με τελικό σκοπό την εκποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και για τον καλύτερο συντονισμό των Σωματείων του κλάδου αποφάσισε την κήρυξη 48ώρης απεργίας στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2013, καθώς επίσης και την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, απέναντι:

Στην μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις εταιρείες του κλάδου,
Στις εξοντωτικές περικοπές των μισθών οι οποίες υπερβαίνουν τα τελευταία χρόνια το 50% για την τεράστια πλειοψηφία των τεχνικών υπαλλήλων,
Τον εργασιακό μεσαίωνα στις επιχειρήσεις των εργολάβων και των μεγαλομελετητών, με τις συνεχείς απολύσεις, την πλήρη έλλειψη ωραρίου και την πάγια τακτική των εργοδοτών για καθυστέρηση ή μη καταβολή των δεδουλευμένων.
Στην εργασιακή εφεδρεία ή διαθεσιμότητα,
Την ανελέητη αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών και την ουσιαστική παύση της δωρεάν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,
Την ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση των Τεχνικών Α.Ε Δημοσίου Συμφέροντος ως αναπτυξιακών εργαλείων του τόπου μας με συνεχή αφαίρεση αρμοδιοτήτων, ατυχείς πρόχειρες προσπάθειες ΄΄ συγχωνεύσεων΄΄ και πολιτικούς χειρισμούς που οδηγούν στην εκποίησή τους (ΤΑΙΠΕΔ),
Στην ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του άρτια καταρτισμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού η οποία οδηγεί στην αποδυνάμωσή του τεχνικού κλάδου και των Εταιρειών Δημοσίου Συμφέροντος με την αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό μία νέα γενιά μεταναστών με ειδικά χαρακτηριστικά γνώσης, ειδίκευσης και επάρκειας.
Στην κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο των τεχνικών Α.Ε. που διαχειρίζονται δημόσια έργα από την πλευρά του Δημοσίου την ώρα που οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεργολάβοι που κατασκευάζουν τα μεγάλα δημόσια έργα δεν έχουν υποστεί καμία μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος, όταν παράλληλα μειώνοντας εξουθενωτικά τις αποδοχές των εργαζομένων τους σε συνδυασμό με τις εξωσυμβατικές απαιτήσεις τους, αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.
Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δρομολογήσει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στον τεχνικό κλάδο, τόσο στην ελεύθερη αγορά όσο και στις Τεχνικές Α.Ε. του Δημοσίου για να μην μείνουν οι εξαγγελίες για ανάπτυξη στο ράφι.

H επανέναρξη των μεγάλων δημοσίων κατασκευαστικών έργων με όρους επωφελείς για το Δημόσιο είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη.

Παράλληλα η απαξίωση των Τεχνικών Α.Ε Δημοσίου Συμφέροντος, (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΟΣΚ, κ.α) με την προοπτική του ξεπουλήματος βρίσκεται στην ατζέντα Κυβέρνησης – Τρόικας.

Οι εργαζόμενοι δίνουν ενωμένοι την μάχη ώστε τα κεντρικά, δοκιμασμένα αναπτυξιακά εργαλεία του τόπου, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και να αποδίδουν έργα και μελέτες με πλήρη αρτιότητα και ασφάλεια για την εξυπηρέτηση του λαού και της κοινωνίας και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που καταδυναστεύουν αντιαναπτυξιακά την πατρίδα μας με μόνο σκοπό τα δικά τους κέρδη.

Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ΜΑΖΙ την μάχη συνδικαλιστικά και νομικά με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του τεχνικού Κλάδου.


Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: