Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τιμή σε έναν ήρωα (video)


Από : http://www.gavros.gr
Ο Ολυμπιακός τιμά τη μνήμη του Νίκου Γόδα, ενός παλαιού ποδοσφαιριστή του συλλόγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Νοεμβρίου 1946 από το εκτελεστικό απόσπασμα.


Ακόμα και οι εχθροί του υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του, αφού η ιστορική αυτή στιγμή έχει μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όχι μόνο των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά των κατοίκων ολόκληρης της Ελλάδας.
Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό έμεινε έως και την τελευταία στιγμή της ζωής του. Αυτή ήταν η επιθυμία του. Να αποχαιρετίσει αυτόν τον κόσμο φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Έτσι κι έγινε. Άφησε τη «γειτονιά» μας και πήγε σε αυτή των αγγέλων, πικραμένος από τα όσα του έκανε η ζωή, αλλά ικανοποιημένος που φόρεσε για πάντα τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. τιμά σήμερα τη μνήμη του Νίκου Γόδα, του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ο οποίος στις 19 Νοεμβρίου 1948 εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Ο Νίκος Γόδας πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές στην Ηλεκτρική και στην Ανάσταση στο Κερατσίνι, στην Κοκκινιά, στο Πέραμα με θάρρος και αυταπάρνηση.

Με ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και με ολυμπιακή υπερηφάνεια αντιμετώπισε το εκτελεστικό απόσπασμα και τον θάνατο, υποχρεώνοντας ακόμη και τους εχθρούς του να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.


Μία ιστορική στιγμή με τόσους συμβολισμούς, δύναμη και πίστη σε μεγάλα ιδανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: