Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία για την παραβίαση του Ασύλου και τις συλλήψεις συνδικαλιστών – αγωνιστών στην Θεσσαλονίκη


Aπό: www.aristerisispeirosi.gr


Οι φετινές παλλαϊκές διαδηλώσεις της 17 Νοέμβρη, έδειξαν με πολύ καθαρό τρόπο μέσα από την μαζικότητα και την δυναμική τους σε όλες τις πόλεις της χώρας, πως λαός, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία αντιστέκονται στο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο που οδηγεί η βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ο λαός διεκδικεί όλα όσα βίαια του έχουν αφαιρέσει και αγωνίζεται για την εκπλήρωση των οραμάτων του Πολυτεχνείου, που 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 παραμένουν ανεκπλήρωτα.
Το λαϊκό κίνημα αντιστέκεται κόντρα στα σχέδια του κεφαλαίου και έχει απονομιμοποιήσει πλήρως τη συγκυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές τους. Η προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να διαχειριστεί και να παρακάμψει το λαϊκό κίνημα διαπερνάται μέσα από την όξυνση της καταστολής και την προσπάθεια άρσης κατακτημένων δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Τα αστυνομοκρατούμενα αστικά κέντρα, οι εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, το όργιο καταστολής στις διαδηλώσεις μέσα από την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής και την εκτεταμένη χρήση χημικών, ο ξυλοδαρμός μεταναστών, τα βασανηστήρια στην ΓΑΔΑ, αποτελούν λίγα από τα παραδείγματα της όξυνσης της κρατικής καταστολής. 
Τρανταχτό παράδειγμα, αποτελούν οι πρόσφατες δράσεις των κατασταλτικών μηχανισμών στην Θεσσαλονίκη. Οι μπράβοι της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησαν με τις συλλήψεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών των ΟΤΑ και του δημοσίου τομέα, καθ’ υπόδειξη της γερμανικής επιτροπείας, που αγωνίζονταν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία και που η τροϊκανή συγκυβέρνηση αμφισβητεί, στέλνοντάς τους στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Χθες, οι κατασταλτικές δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου της 17 Νοέμβρη, επέλεξαν να προχωρήσουν στην πιο προκλητική τους ενέργεια. Παραβίασαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο με την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, τραυματίζοντας βίαια φοιτητές που βρίσκονταν εκεί και προχώρησαν σε 16 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και μελών της Αριστερής Συσπείρωσης. 
Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλει τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων εργαζομένων-φοιτητών και των μελών της. Τέτοιες συλλήψεις, μέσα από μπλοκ συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών φορέων, έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση και την απομαζικοποίηση του λαϊκού κινήματος, ειδικά όταν αυτό επιλέγει να ριζοσπαστικοποιηθεί και να συγκρουστεί με την πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ και τον εκβιασμό του €.

Καμία ποινικοποίηση! Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Παλεύουμε για την κλιμάκωση των αγώνων μέσα σε χώρους εργασίας, πανεπιστημίων και γειτονιών, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, στους εκβιασμούς που θέτουν, στην τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλουν. 


Το λαϊκό κίνημα δεν θα σκύψει το κεφάλι!

>Θα περιφρουρήσει δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις του.

>Θα κάνει δική του υπόθεση το δικαίωμα στην εργασία και θα υπερασπιστεί όσους αγωνίζονται ενάντια στην ανεργία και την εξαθλίωση, που το πολιτικό σύστημα τους επιβάλλει.

>Θα αποτρέψει κάθε προσπάθεια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και θα το περιφρουρήσει μέσα από τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες του.





Θεσσαλονίκη, 18 Νοέμβρη 2012

Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Αριστερή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: