Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία για τις συλλήψεις και την ποινικοποίηση αγωνιστών στην Θεσσαλονίκη στις 15.11.2012

Από : Aριστερή Συσπείρωση
Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει τις συλλήψεις των τριών αγωνιστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου, στις χιλιάδες επικείμενες απολύσεις εργαζομένων και στο ξεπούλημα υπηρεσιών και δημόσιου πλούτου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού εργασίας της Γερμανίας, Χ.Γ. Φούχτελ, στις 15/11/12 στο χώρο της ΔΕΘ.


Η κυβέρνηση, έχοντας μοναδικό σύμμαχο στο έργο της τη σκληρή καταστολή, και το υπ. Δημόσιας Τάξης, έδωσαν εντολές συλλήψεων μια μέρα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μην τηρώντας πλέον ούτε τα προσχήματα, εκδίδοντας εντάλματα για τη σύλληψη των δύο απεργών από ΟΤΑ και του συνδικαλιστή δασκάλου με ταυτοποίηση από φωτογραφίες και λίστες, και φτάνοντας σε σημείο να στέλνουν ασφαλίτες να συλλάβουν δάσκαλο μέσα στο σχολείο τού κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι τρείς αγωνιστές, αφού κρατήθηκαν το βράδυ στη ΓΑΔΘ, οδηγήθηκαν για να περάσουν αυτόφωρο στα δικαστήρια όπου είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι για να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους και την απόσυρση των κατηγοριών. Η είσοδος του δικαστικού μεγάρου είχε αποκλειστεί πλήρως από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, οι οποίες απώθησαν βίαια το λαό που συγκεντρώθηκε και απαιτούσε να μπει μέσα, μην επιτρέποντας την είσοδο ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα των συλληφθέντων προκειμένου να γίνει δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Η κυβέρνηση δε διστάζει ακόμα και μια μέρα σαν τη σημερινή να εντείνει τα κατασταλτικά χτυπήματα απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα που συνεχίζει να αγωνίζεται, να παλεύει και να διεκδικεί όσα προσπαθούν να του στερήσουν. Τέτοιες κινήσεις που έχουν στόχο να φοβίσουν το λαό και να κάμψουν τις αντιστάσεις δε μας τρομοκρατούν. Συνεχίζουμε να απαντάμε με αγώνα ως την τελική νίκη.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των τριών αγωνιστών και την απόσυρση όλων των κατηγοριών. Καμία ποινικοποίηση και καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.



ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ



17/11/2012

Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Αριστερή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: