Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ


Επίθεση των γνωστών νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έχουν στρατοπεδεύσει στην Πλατεία Αττικής με επικεφαλής τη ΓΝΩΣΤΗ «κάτοικο» που κραύγαζε «έξω οι αριστεροί» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6 Γενάρη στις 9μμ. Κρατούσαν ρόπαλα, σίδερα και ξύλα και επιχείρησαν να διαλύσουν χωρίς να το πετύχουν τους αποχωρούντες από την εκδήλωση. Παρενέβησαν εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ που απαίτησαν να φύγουν αμέσως .
 Οι τραμπούκοι είχαν ανάψει φωτιά στη Πλατεία και από εκεί όταν ο αρχηγός της ομάδας που βρίσκονταν στη γωνία έξω από τη Λέσχη διαπίστωσε ότι τελείωσε η συζήτηση και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει έξω έδωσε το «σύρμα» για επίθεση. Φορούσε στρατιωτικές αρβύλες και διαρκώς έκανε συνεννοήσεις με δύο-τρεις που πηγαινοερχόντουσαν στη Πλατεία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου που είχε καλεστεί στη συζήτηση πιο πριν έκανε παρέμβαση σε περίπολο της ομάδας ΔΙΑΣ που έλεγχε τους προσερχόμενους στην εκδήλωση, ανάμεσα τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και του Πολυτεχνείου καθώς και μετανάστες μέλη της Ένωσης Μετανστών Εργατών! Όταν τους είπε ότι πρέπει να τους επιτρέψουν την πρόσβαση στην εκδήλωση του ανταπάντησαν «κ. Κωνσταντίνου, συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο Δήμο της Αθήνας…δεν υπάρχει πρόβλημα» . Είχαν ζητήσει από το φοιτητή να ανοίξει τη τσάντα του για να τους δείξει τι είχε μέσα επειδή τους είχε πει «έχω αφίσες αντιρατσιστικές».
Η σπουδή με την οποία αστυνομεύονται οι περαστικοί αντί των συγκεκριμένων πασίγνωστων φασιστοειδών που μπορούν να οργανώνουν εφόδους ανενόχλητοι δείχνει ότι έχουν τη κάλυψη του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Φαίνεται ότι για το Υπουργείο του Παπουτσή οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν γίνει πλέον ο αγαπημένος στόχος των δυνάμεων καταστολής, πότε έξω από τη πύλη του Υπουργείου του η την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλοτε στις περιοδείες στα διαμερίσματα της Αθήνας.
Το πράσινο φως φαίνεται να δίνει ο νέος Δήμαρχος Γ.Καμίνης, ο οποίος όχι μόνο δεν καταγγέλλει τις αστυνομικές αυθαιρεσίες που συνήθιζε να εισπράττει ως καταγγελίες από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά αντίθετα τρέχει να γίνει «Κακλαμάνης στη θέση του Κακλαμάνη» συνεργαζόμενος με την ΕΛΑΣ και τη Χρυσή Αυγή για την «αναβάθμιση" του κέντρου της Αθήνας.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις περιπόλους της ομάδας ΔΙΑΣ που άφησαν νεκρό το κοριτσάκι στο Ζεφύρι διότι δεν μετράει η ζωή ενός Ρομά αλλά η συνέχιση με βάρβαρη καταστολή της άδικης, ταξικής και ρατσιστικής πολιτικής των μέτρων του Μνημόνιου, για την οποία οι πρόσφυγες μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους.
Καλούμε το σωματείο εργαζόμενων ΗΛΠΑΠ, το ΕΚΑ να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση που γίνεται σε ένα χώρο που χτυπιέται από την επίθεση της κυβέρνησης  στις συγκοινωνίες με το ταυτόχρονο χαράτσι της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.
Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας παρουσία μας στη περιοχή για να οργανώσουμε τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες που καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 12 Γενάρη. Την συμπαράσταση στους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας για να μην απολυθεί κανένας.
Θα συνεχίσουμε να καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Γενάρη στα προπύλαια 2μμ και τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Καμιά φασιστική συμμορία, όση υποστήριξη και να της παρέχει η κυβένρηση και η ΕΛΑΣ δεν θα σταματήσει το αντιφασιστικό κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: