Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Άδειασε το 6ο ΣΠ, κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο, από τις μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ. Οι αξιωματικοί συνεχίζουν απτόητοι την ίδια τακτική: Παραπληροφορούν και διαφημίζουν τη θητεία στην Κύπρο, λέγοντας πόσο καλά είναι, πως υπάρχουν παραπάνω άδειες και έξοδοι, πόσο καλύτερος είναι ο μισθός και πάει λέγοντας…
Αποκρύπτουν συνειδητά και με κάθε τρόπο το ρόλο της ΕΛΔΥΚ στην περιοχή, τις αυξημένες, εξοντωτικές και επαναλαμβανόμενες ασκήσεις ετοιμότητας πάνω στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των φαντάρων, τη διαρκή επιφυλακή και τα αποτελέσματά τους: τις αυτοκτονίες, τους «ανεξιχνίαστους» θανάτους – που «ακόμα ερευνώνται» (σε ΕΔΕ και άλλες μεθόδους συγκάλυψης), τα περιστατικά τραυματισμών, ψυχικών νόσων ακόμα και αναπηριών.
Το πιο σημαντικό όμως που αποκρύπτουν είναι και το πιο ουσιαστικό που χρειάζεται να ξέρουν οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι – θύματα του μαζικού στρατιωτικού εκβιασμού των καραβανάδων και της ηγεσίας τους: Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ.
Χρησιμοποιώντας τα γνωστά χοντροκομμένα τεχνάσματα (πρώτα διαφημιστική καμπάνια τύπου ΕΟΤ για τη θητεία εκεί, μετά γλύψιμο και εθνικό «ντοπάρισμα» των φαντάρων για το πόσο καλό είναι να υπηρετείς το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, τέλος απειλές για μετάθεση με το ζόρι – «θες δε θες»), εξαναγκάζουν δεκάδες φαντάρους, που υποκύπτουν στα ψέματα ή στο φόβο, να πάνε Κύπρο.
Προσπαθούν να ξεχάσουν πολλά προηγούμενα περιστατικά, όπου πραγματικά γελοιοποιήθηκαν και κατέρρευσαν όλα τα επιχειρήματά τους από φαντάρους που αρνήθηκαν να πάνε και τελικά δεν πήγαν στην ΕΛΔΥΚ. Κυρίως προσπαθούν να ξεχάσουν το γεγονός πως στην προηγούμενη σειρά, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν – μαζί με την ηγεσία του ΓΕΣ - δημοσίως πως η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ δεν είναι υποχρεωτική και να πάρουν πίσω τις μεταθέσεις φαντάρων που αρνήθηκαν πεισματικά να πάνε.
Ύστερα από όλα αυτά και τις καταγγελίες που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες στην Κύπρο (και ειδικό στο 2ο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ), είναι φανερή η αμηχανία των αξιωματικών μπροστά στους καλά ενημερωμένους φαντάρους, που γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Σε πολλούς νεοσυλλέκτους που δεν υποχωρούν σε υποσχέσεις και απειλές, αλλάζουν την ένδειξη καταλληλότητάς τους – από Ι1 και Ι2 σε Ι 3 – προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να μην πάνε και ταυτόχρονα να μην παραδεχθούν τον πραγματικό λόγο: Όσοι δεν θέλουν να πάνε και επιμένουν, απλά δεν πηγαίνουν.
Με την πλασματική αλλαγή της ένδειξης σωματικής ικανότητας, οι υπεύθυνοι αξιωματικοί για τις μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ προσπαθούν απλά να κερδίσουν χρόνο, μέχρι να το αποδεχτούν καθολικά και δημόσια: Κανένας φαντάρος δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός συνόρων παρά τη θέλησή του.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια: